Antalya Limak Atlantis Deluxe Otel’de 19-20 Ocak günlerinde düzenlenen “Trust Antalya HospitalExhibition Fuarı” yoğun katılımla sona erdi. Asya, Avrupa ve Afrika kıtasından temsilcilerin bir araya geldiği fuarda, yılın ödülleri de sahiplerini buldu.
Yurtiçi ve yurtdışından ortalama 300 kişinin katıldığı fuarda, katılımcılar yaptıkları görüşmeler sonucunda işbirlikleri kurarak fuardan ayrıldı.Yoğun yüz yüze görüşme maratonuyla tamamlanan ilk günün ardından fuarın ikinci gününde ise paneller ve ödül töreni düzenlendi.
Katılımcıların medikal turizmi hakkında bilgilendirildiği fuarın açılış konuşmasını ise fuarın organizatörü TheFuture X Event Yalçın Avcı ile Mert Levent Baş yaptı. Programın devamında özel hastaneler ve sağlık turizmi konuları hakkında bilgi veren Özel Hastaneler Ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Dr. Uğur Baran yaptı. Türkiye’de faaliyet gösteren birçok özel hastanenin yurtdışında da hastane açarak faaliyette bulunduğunu söyleyen Dr. Uğur Baran, Türkiye’de sağlık turizminin ticaret hacminin ise 4 Milyar Dolara ulaştığını söyledi. Özel hastanelerin yurtdışı hasta bölümünün gelir kapasitesinin gittikçe arttığını söyleyen Dr. Uğur Baran, sağlık turizminin Türkiye’de giderek büyüyen bir sektör olduğunu ifade etti.
“DÜNYADA HEKİMLİKTE EN İYİ HİZMETİ VEREN İLK 3 ÜLKEDEN BİRİYİZ”
Günün ikinci konuşmasını ise TheFuture of Medical Travel ModeratörüDr. Cem Kınay yaptı. Medikal turizm hakkında sunum yapan Dr. Cem Kınay, “Sağlık sektörü çok geniş bir sektör. Şuan da Türkiye’ye 50 milyon insan geliyor. Yakın zaman da 100 milyon insanın gelmesi bekleniyor. Türkiye’nin başka ülkelerde görülmeyecek derece yaratılmış altyapısı var. Önemli bir turizm tecrübemiz var. İklim nedeniyle 12 ay turist ağılayabilir durumdayız. 4 saatlik yakın uçuş mesafesiyle önemli bir avantaja sahibiz. 200’e yakın antik şehir ülkemizde bulunmakta. Dünyada hekimlikte en iyi hizmeti veren ilk 3 ülkeden biriyiz. Teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz ve çok yakın zamanda da devrim yapmak zorundayız. Nadir ülkelerden biriyiz” diyerek Türkiye’nin medikal turizmdeki yeri ve önemine değindi.
“TÜRKİYE’YE 2022 YILINDA 1 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ GİRDİ”
Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy’un da konuşma yaptığı fuarda, “Sağlık turizminde dünyada artan bir trend var. Uluslararasıseyahatlergiderek artmakta. Türkiye de çok önemli bir destinasyon. Türkiye, ilk 10 hatta bazı kaynaklarda da ilk 5 içerisinde. Çok ciddi bir potansiyelimiz var. Yaklaşık 10 yıldır devlet destekleri sağlanmakta. 2012 yılında desteklere başladığımızda bir araştırma yaptık ve diğer ülkeleri inceledik. Singapur, ABD gibi ülkeleri inceledikçe bakanlığımızın desteğinin çok daha büyük olduğunu gördük. Globalde incelediğimiz ülkelere göre 50 katı daha çok destek veriyoruz. 10 yılda 4 katına çıktı. Şu an Türkiye’ye 2022’de 1 milyon sağlık turisti girdi. TÜİK verileri havaalanında yapılan anketlerle belirliyor. Bundan dolayıdır ki bu sayı yaklaşık 2 katı yani 2 milyon civarıdır” diye bilgi verdi.
PANELLERDE SAĞLIK TURİZMİYLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ
Fuarın 1. Panelinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derda Kaya, XIRTIZ LuxuryHealthTourismAgency CEO’su Selçuk Tayfur,Nanodent Oral andDentalHealthClinicHealth Pazarlama Müdürü Deniz Şahin ile Mesmerise Global ChiefCustomerExperienceOffierErenşah Ayanlar bilgi paylaşımında bulundu. 2. Panelde ise Women in Healthcare konusu üzerine Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Arzu Akçal, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Melek Büyükkınacı Erol, Askeroğlu HealthGroup’un kurucusu Şehnaz Askeroğlu ile TheHealthStoreTurkey’in kurucusu Nihal Terzi medikal turizm hakkında bilgilendirme yaptı.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
LuxuryMedical Travel ÖdülüXIRTIZ LuxuryHealthTourismAgency CEO’suSelçuk Tayfur’a, Yılın En Başarılı Sağlık Programı Ödülü Lider TV’de yayınlanan Selda Kuzu’yla Sağlık Sohbetleri Programı Sunucusu Selda Kuzu’ya verildi. Ayrıca katkılarından dolayı Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy’a, Özel Hastaneler Ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Dr. Uğur Baran’a, XIRTIZ LuxuryHealthTourismAgency CEO’su Selçuk Tayfurve Dr. Cem Kınay’a hediye takdim edildi.
 
 
Editör: TE Bilisim