Antalya'nın Demre ilçesindeki Taşdibi plajı karavancıların uğrak yeri oldu. Türkiye'nin birçok yerinden gelen karavancılar sahilde yeni bir karavan kent oluşturdu.
Türkiye'nin birçok yerinden gelen karavancılar, Demre'nin Taşdibi Plajı'nda belirlenen alana yerleşti. Birçoğu uzun süredir burada yaşarken, alana gelen karavan sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda 20'nin üstünde karavan alanda bulunuyor. Ücretsiz sağlanan duş, tuvalet ve su olanağından yararlanan karavancıların çoğunluğu İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük illerden geldi. Koronavirüs vakalarından kaçmanın en güzel yolu olarak karavanda yaşamı seçenler, birbiriyle kaynaşmış ve dost olmuş durumda. Gündüzleri 26 dereceye çıkan hava sıcaklığında, halen 24 derece olan deniz suyu sıcaklığında güneşin ve denizin tadını çıkaranlar, yaya olarak çevre gezileri yapıyor. Birçoğu Marmara ve Ege kıyılarını gezerek Demre'ye gelen karavancılar kışı da Demre'de geçirmeyi planlıyor.
Ankara'dan gelen emekli kurmay albay Hakan Özşar, "Ankara'dan karavanla yola çıkarak Çanakkale'den gezimize başladık. Marmara ve Ege sahillerini gezerek Demre'ye geldik. Uzun süre burada kalacağız. Kasım ayında her gün denize girebiliyoruz. Deniz suyu daha kaplıca suyu gibi sıcak. Burada deniz, doğa bir harika. Çevrede çok sayıda gezebileceğimiz tarihi kent var. Bulunduğumuz yer herhalde dünyanın en güzel plajlarından biri" dedi.
Üç karavanla İstanbul'dan arkadaşları ile gelen bilişimci Fatih Erkan, "İstanbul'daki evimi kapatarak Ege sahillerinden yola çıktık. Üç karavanla, üç aile son durak olarak Demre'ye geldik. Nefis bir yere geldik. Sahil halka açık. Karavan için kira yok. Deniz, hava bir harika. Bir karavancının aradığı her şey var. Koronavirüsten korunacak yeri bulduk. Burada uzun süre kalacağız. Çünkü burası kış mevsiminde Türkiye'nin en sıcak yeri" diye konuştu.
Karavancıların büyük bölümü kışı burada geçireceklerini, çünkü koronavirüs salgınından burada korunabileceklerini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim