ŞAMPİYON RALLİCİ NEVİN GRİT, ÖDÜLÜNÜ KADINLAR İÇİN ALDI

Kaş İlçesi'nde bu yıl ikinci kez düzenlenen Antiphellos Rallisi’nin genel klasman kategorisinde eşi Hüseyin Grit ile birincilik elde eden Nevin Grit, ödülünü kadınlara armağan ettiğini ve kadınların da bu spora ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.
 
Kadın girişimci ve sporcu Nevin Grit, bu sene Kaş’ta ikincisi düzenlenen Antiphellos Rallisi’ne eşiyle beraber katıldı. 4 gün boyunca zorlu parkurlarda dereceye girmek için mücadele eden Grit, genel klasmanda birincilik elde etti. 4 Kasım Pazar günü Kaş Yat Limanı alanında gerçekleşen törende ödülünü almak için sahneye çıkan Grit, “Ödülüm kadınlarımıza armağanımdır” diyerek büyük alkış topladı.
 
“Kadınlar da bu tarz sporlara girişmeli”
 
Kaş Aydın Haber’den Tacim Yurdakul’a konuşan Nevin Grit, yarışın çok güzel organize edildiğini belirtti. Grit, kadınların da mutlaka bu tarz sporlara girişmesi gerektiğini ifade ederek sözlerine şöyle sürdürdü: “Ben bir kadın girişimciyim. Kadınların da bunu yapabilmesi gerekir ama en önemli şey neydi biliyor musunuz burada? Erkekler beni çok yürekten destekledi. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Tam konsantrasyon gerektiren bir yarış bu, pilotluk ve co-pilotluk her ikisi de öyle. Öneriyorum ve spor olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu aldığım ödül tüm kadınlarımıza armağan olsun.”
 
Editör: TE Bilisim