SANATÇI DEMET ORBAY KAŞ’IN  KALKAN MAHALLESİ’NDE  SERGİ  AÇTI
  Sanatçı Demet Orbay, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’nde bulunan Kalkan Kültürevi’nde altıncı kişisel sergisini açtı.
   Orbay’ın sergisinin açılışına Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, sanatçı arkadaşları, Kalkan’da yaşayan yerli ve yabancı sanatseverler ve Kalkanlılar katıldı. Orbay’ın  “Human Figure Dravings” adlı sergisinde karışık teknikle yapılmış 450 eseri yer alıyor. Sergi 10 gün açık kalacak.
  Serginin açılışında bir konuşma yapan sanatçı Demet Orbay yaptığı konuşmada”Çocukluğumda çizdiğim resimleri, annemin fark etmesiyle Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nde sanat eğitimi almaya başladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde başladığım üniversitedeki sanat yaşamımı, sinemaya olan ilgim nedeniyle Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Ana Sanat Bölümü’nde bitirdim. İki yıl yurt dışında sanat eğitimi aldım. Altıncı sergimi, dünyaca ünlü bir turizm merkezi olan Kalkan’da açmaktan mutluyum. Bu serginin Kalkan turizmine katkı sağlaması en büyük dileğim. Çünkü sanat, turizmin en önemli ögesidir” dedi.
   Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fotoş Bakır Yüksel de serginin açılışnda yaptığı konuşmada”Kalkan Kültürevi olarak çok büyük ve farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. 450 eser var. Eserler, kara kalemden başlayarak günümüz çağdaş sanatının her türlü tekniğini barındırıyor” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim