ŞUBATTA ANTALYA DOB'TAN DOPDOLU PROGRAM
Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), yılın en kısa ayı olan şubatta zengin bir program ile perdelerini açacak. Opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB'da provalar devam etmekte.
Antalya DOB, Donizetti'nin en sık icra edilen eserlerinden biri olan 'Aşk İksiri' operasının prömiyerini 4 Şubat Cumartesi saat 20.00'de sanatseverler ile buluşturacak. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu eserde Antalya DOB orkestrasını şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı. Oldukça eğlendiren güldürü ögelerini içinde barındıran dokunaklı bir aşk hikâyesi olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı. 'Aşk İksiri' operası 7 Şubat Salı akşamı tekrar sahnelenecek.
'SİHİRLİ DÜNYA' ÇOCUK OYUNU BU SEZON SON KEZ SAHNEDE
Çocuklar arasında yapılan bir araştırmaya göre, 'sihir nedir' diye sorulduğunda, çocukların büyük bölümü, sihri onlara mutluluk verecek, bilinmeyen bir dünya olarak tarif etmiş. Bu tanımdan yola çıkarak çocuklara bilmedikleri, onları mutlu edecek sihirli bir dünyayı anlatmaya karar veren Antalya DOB, 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu 9 Şubat Perşembe, 16 Şubat Perşembe ve 18 Şubat Cumartesi saat 11.00'de son kez sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından yazılan ve müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu'na ait eseri Reyhan Süme sahneye koydu.
'LA BOHEME' OPERASI TEKRAR SAHNEDE
Antalya DOB, dünyaca ünlü besteci Puccini'nin 'La Boheme' operasını 11 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.00'de tekrar sahneleyecek. Orkestrayı şef İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği, tek ara ile sahnelenecek dört perdelik eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve çocuk korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı. Dekor ve kostümü ile göz dolduran eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
ŞUBAT AYININ BALE ESERİ 'ŞEHRAZAT'
Antalya DOB, Nisan 2019'da dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Şehrazat' balesini bu sezon ilk kez 18 Şubat Cumartesi, 23 Şubat Perşembe ve 25 Şubat Cumartesi saat 20.00'de sahneleyecek. Libretto ve koreografisi Armağan Davran'a ait olan ve doğu masallarının motiflerinin kullanıldığı Şehrazat balesinin dekor tasarımı Savaş Camgöz, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor. Müzik düzenlemelerini Korsakov'un Şehrazat bale süiti ile bestecinin diğer önemli eserlerini birleştirerek Bujor Hoinic'in yaptığı eserde Antalya DOB orkestrasını şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetiyor.
EĞLENCELİ MÜZİKAL 'KANLI NİGAR'
Antalya DOB, Ocak ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden 'Kanlı Nigar' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 21 Şubat Salı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde tekrar sahneleyecek.
Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs'a ait eser, Haldun Özörten tarafından sahneye konuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.
Antalya DOB, 2022-2023 sanat sezonunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün iş birliği ile 14 Şubat ve 28 Şubat Salı günleri saat 15.00'te Antalya Müzesi'nde gerçekleştireceği 'Müze Konseri'ne devam ediyor.
Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.
 
Editör: TE Bilisim