Antalya şehir merkezine 57 kilometre uzaklıkta 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı zirvesinden gerçekleştirilen yamaç paraşütü atlayışları tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.
Kemer ilçesindeki Tahtalı Dağı'nda 'Özgürlüğe Uçun' sloganıyla yapılan yamaç paraşütü atlayışları yerli ve yabancı tatilcilere eşsiz manzara eşliğinde keyifli anlar yaşatıyor. Teleferikle 2 bin 365 metrelik zirveye çıkan tatilciler buradan deneyimli pilotlar eşliğinde atlayış yapıyor. Zirveden sıfır noktasına inen tatilciler doyumsuz anlar yaşıyor.
Escape Uçuş Okulu ortağı Mehmet Dursun, mayıs ayında başlayan atlayışların kasım ayı ortalarına kadar devam etmesini beklediklerini belirtti. Sezon süresince 4 bin 500 ile 5 bin arasında atlayış hedeflediklerini söyleyen Dursun, günün ilk atlayışının saat 07.30'da gerçekleştiğini, uçuşların gün içinde saat 10.00, 12.30, 14.30 ve 16.30'da devam ettiğini söyledi. Dursun, atlayışların ortalama 30 ila 45 dakika arası sürdüğünün, sürenin farkının ise rüzgardan kaynaklandığını belirtti.
Atlayış sırasında müşterilerine ticari tandem atlayış sertifikası bulunan profesyonel yamaç paraşüt pilotlarının eşlik ettiğini de vurgulayan Dursun, "Atlayış için Alanya, Manavgat, Belek, Beldibi ve Kemer bölgesinde tatil yapan turistler zirveye çıkıyor" dedi.
(DHA)
 
Editör: TE Bilisim