Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Funda Aydın Seymen, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, 23 tapu ve kadastro bölge müdürlüğü, 973 tapu müdürlüğü ve 81 kadastro müdürlüğü ile ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak işlem yaptığını açıkladı. 175 yıldır vatandaşa en kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını aktaran Funda Aydın Seymen, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip olduğunu ve son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü'ne layık görüldüğünü aktardı.
24 MİLYAR 319 MİLYON LİRA HARÇ GELİRİ SAĞLANDI
Funda Aydın Seymen, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama 1 işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde Türkiye'de 2021 yılında yapılan işlemlerle devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır" dedi.
DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE ERİŞİM KOLAYLAŞTI
2021 yılında çalışma arkadaşları sayesinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Aydın, projelerin detaylarını tek tek anlattı. Funda Aydın Seymen, “Belgelerin asılları yerine dijital kopyaları üzerinde çalışmak mümkün hale gelmiş, yıpranmaların önüne geçilmiş, bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Diğer kurumlarla yapılan bilgi ve belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta, raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır. Bugün, kuruluşunun 175'inci yıl dönümünü kutlayan teşkilatımızın gelişimine katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunarız" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim