Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi, Antalya Kültürel Miras Derneği ve Avustuya Dikeles Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Teke Yaylası Elmalı'da Geleneksel Arı Serenleri ve Tahıl Ambarlarının Belgelenmesi, Sayısallaştırılması ve Tanıtımı Projesi kapsamında ilçenin geleneksel tahıl ambarı tanıtımı için Karaalioğlu Parkı'nda sergilenecek.
Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen Kırkambar Projesi töreninde konuşan proje kordinatörü Selda Baybo, Kırkambar'ın bereket ve bolluk anlamına geldiğini belirtti. Çivi kullanılmadan sedir ağacından yapılan ambarlardan bahseden Baybo, "Proje kapsamında Elmalı'nın 60 mahallesini tek tek gezerek 1658 tahıl ambarı ve 63'ü yıkık vaziyette 79 arı sereni tespit edilerek, kayıt altına alındı. Burada sergilenecek olan tarihi ambar, kültür mirası olarak Antalyalılar'a tanıtılacak" dedi.
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ise şunları söyledi:"Proje ile Elmalı'yı Avrupa'da tanıttık. Elmalı'nın tarihi tahıl ambarlarının merkezi olduğu gerçeği ortaya çıktı. Bu ambarların Elmalı'nın bir kültürel zenginliği olduğunu da ortaya çıkardık. Burada sergilenecek olan tarihi Elmalı tahıl ambarı ile bu gerçeği Antalyalılar, yerli ve yabancı turistlerde öğrenmiş olacak."
Törenin ardından ressam, sanat tarihçisi T. Mikail P. Duggan'ın Kırkambar Projesi kapsamında, Elmalı ambarları ve arı serenlerini konu alan kara kalem ve yağlı boya çalışmalarından oluşan sergisinin açılışı yapıldı.
 
Editör: TE Bilisim