SERİK'TE SAĞANAK; TARIM ALANLARI SU ALTINDA KALDI
Antalya'nın Serik ilçesinde şiddetli yağış sonrası tarım alanları ve caddelerde su baskınları yaşandı.
Serik'te dün gece şiddetli yağan ve bu sabahtan itibaren de yer yer etkisini sürdüren sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kökez Mahallesi Gazeliçi mevkiinde ve Burmahancı Mahallesi'nin bazı bölümlerinde tarım alanları ve meyve bahçelerini su bastı. Kökez Mahallesi Antalya Büyükşehir Belediyesi mezbahası önünde yolda biriken sular bazı mahallelere ulaşıma engel oldu. Sürücüler yoldan geçmekte zaman zaman zorlandı. Ayrıca Belek Mahallesi Kelebek Caddesi'nde de su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle ıslanan sokak hayvanları ise sığınacak yer aradı.
Serik Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olumsuz şartlara karşı hazır beklerken, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiriyor.
 
EKİLİ ALANLAR, SUYA GÖMÜLDÜ
 
Antalya'nın Serik ilçesinde, şiddetli yağış sonrası özellikle Belek ve Kadriye mahallelerindeki tarım alanlarını su bastı. Metrekareye 109,3 kilogram ile en fazla yağışın düştüğü noktalardan Belek Mahallesi'nde tarlalar ve meyve bahçeleri, sular altında kaldı. Yerleşim yerleri, villalar ve tatil sitelerinin bulunduğu yerin yakınındaki çok sayıda ekili ve dikili tarım alanı suyla doldu. Bölgedeki zararın boyutu tespit ediliyor. 
 
ÇİLEK SERALARI SU ALTINDA KALDI
 
Antalya’nın Serik ilçesinde, şiddetli yağış sonrası Kadriye ve Çakallık mahallelerindeki kapalı çilek seraları zarar gördü. Kadriye Mahallesi Beşgöz deresi mevkiindeki derenin taşması sonucu yaklaşık 30 dönüm çilek serası su altında kaldı. Çiftçiler, kendi imkanları ile seralardaki suları boşaltmaya çalışıyor. Çilek serası sahibi Mehmet İçin, “Dün geceden beri yağan yağmurdan dolayı Beşgöz deresinin taşması neticesinde çilek seram sular altında kaldı. Yeni mahsul olan çilek fideleri telef oldu. Yetkililerden destek bekliyorum" dedi.
Kadriye Mahallesi'ndeki serası sular altında kalan Zeynel Burun ise “5 dönüme yakın kapalı çilek seram su altında kaldı. Yeni ürünüm telef olarak zarar gördü" diye konuştu. Aynı mahalleden Zeliha Kaşlı da zarar gören serasındaki suları kovalarla boşaltmaya çalışırken, “Seram mahvoldu. Ürünlerimiz zarar gördü" dedi.
Kadriye Mahalle Muhtarı Süleyman Çalışkan, “Mahallemizden geçen derelerin taşmasından dolayı çilek seraları zarar gördü. Belediye yetkililerini aradık. İş makineleri ile müdahale ediliyor. Diğer imkanları da değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim