Kumluca’da açılması planlanan Teknokent Koleji ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) arasında işbirliği ve destek protokolü imzalandı.
Bil Koleji Kumluca Kampüs Kurucusu Hacı Veli Tunç ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay tarafından imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; KUTSO ile ÖZEL KUMLUCA TEKNOKENT KOLEJİ yapılacak toplantılar ile sektör ve sair meslek örgütlerinin temsilcileri ile birlikte gerek yerel ve gerekse bölgesel düzeyde mesleki ve teknik eğitime yönelik proje ve programları geliştirmek, sorunları  belirlemek ve çözüm önerileri getirmek ve bu konularda platformlar hazırlanması konularında işbirliği yapabilecekler. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası mesleki ve sektörel ihtiyaçların giderilmesi ve eğitimli iş gücünün oluşturulabilmesi için ÖZEL KUMLUCA TEKNOKENT KOLEJİ’ne öğrenci yönlendirebilecek, tavsiyelerde bulunabilecek. Protokol kapsamında İGRA EĞİTİM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.(Kumluca Bil Koleji) tarafından açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan ÖZEL KUMLUCA TEKNOKENT KOLEJİ'ne ait olmak üzere isim, reklam, unvan, tabela, broşür, dergi, yayın ve diğer materyallerde, eğitim hizmetlerine manevi destek amacı ile kendi ismi yanında "KUTSO” ve "Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası” ismini ve logosunu kullanabilecek. Batı Antalya başta olmak üzere ülkemizin yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirten KUTSO Başkanı Murat H. Günay şöyle dedi; “İhtiyaç duyduğumuz kalifiye iş gücünü yetiştirmek adında bölgemizde yapılan eğitim yatırımlarını destekliyoruz. Kumluca ilçemizde yapımı devam eden Teknokent Kolejinin önemli bir açığı kapatacağını umuyoruz” dedi.
Kumluca Bil Koleji kurucusu Hacı Veli Tunç yaptığı açıklamada, kurulacak olan Teknik Lisenin, Bil Koleji kampüsünden bağımsız olup eğitim binası ve atölye alanlarıyla ayrı bir eğitim kampüsü olarak inşaa edilmekte olduğunu belirterek, “Türkiye’de birçok ilkleri barından Kumluca Teknokent Kolejinde, 6400 m2 kampüs alanı içerisinde toplantı salonları, sosyal-kültürel alanlar ve uygulama sahaları yer almaktadır. Ayrıca Kampüs içerisinde 2800 m2 atölye ve laboratuvar yapılarak bu birimler, modern donanım ve yüksek teknoloji ile donatılarak geleceğin mühendisleri, bilim adamları ve sanayicilerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Tarım alanlarını kapsaması planlanan Teknik Kolejimizde kayıt olan tüm öğrenciler %100 Devlet Teşvikinden yararlanacaktır.
Geleceğin becerilerine sahip bireyleri yetiştirmeyi hedefleyen Teknokent Kolejinde; Kişiye Özgü Dil Öğretim Modeli’ni temel alan yoğun bir yabancı dil edindirme programı uygulanacaktır. Uluslararası dil standartlarına göre belirlenen yabancı dil dersleri öğrencilerin öğrenme stilleri, alışkanlıkları ve akademik geçmişleri dikkate alınarak ihtiyaçlar doğrultusunda kişiye göre zenginleştirilecektir. Öğrencilere yabancı dili yaşatarak öğretmek ve kendilerini ulusal ve uluslararası çalışmalarda ifade etmelerini sağlamak amacıyla yurt dışı eğitim olanaklarıyla erken yaşta tanışma fırsatı sunulacaktır” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim