ANTALYA VALİSİ YAZICI: TOPLANAN HER KURUŞ VATANDAŞIMIZA HİZMET OLARAK DÖNÜYOR
Bu yıl 32’ncisi kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan başkanlığındaki heyet Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.
Toplumda vergi bilincinin artması ve vergiye kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bu yıl 32’ncisi kutlanan Vergi Haftası kapsamında, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan başkanlığındaki heyet Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ziyarette Vali Yazıcı’ya, çalışmalar hakkında bilgi vererek destekleri için teşekkür etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Vali Yazıcı; “Toplumda vergi bilincinin oluşması çok önemli. Son yıllarda yapılan çalışmalarla toplumda vergi bilinci artmakta. Şunu unutmayalım ki; toplanan her bir kuruş vatandaşlarımıza hizmet olarak dönüyor.” dedi.
 
Toplumda Vergi Bilinci Artıyor
Her geçen yıl toplumumuzda vergi bilincinin giderek arttığına değinen Vali Yazıcı; güçlü, dinamik ve hizmet eden bir devlet yapılanması için vergi müessesinin önemini vurguladı.
Ziyarette Vergi Haftası etkinlikleri hakkında Vali Yazıcı'ya bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Karayılan; "Bu yıl Vergi Haftası'nın 32’ncisini kutluyoruz. Pandemi nedeniyle bu yıl etkinliklerimizi sınırlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yaptığımız ziyaretlerle vergi bilincini arttırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Etmeliyiz
Kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza en hızlı şekilde ulaşması ve her alanda yeni gelişmelerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin toplanan vergiler sayesinde olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Vatandaşlarımızda her geçen gün vergi bilinci giderek artıyor. Vergi kaçakçılığını önleme ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” diye konuştu.
 
Sürdürülebilir Hizmettin Kaynağı Vergidir
Sürdürülebilir hizmetler için vergi vermenin öneminden bahseden Vali Yazıcı, vergi vermenin hepimizin vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Vergi bilincinin toplumda oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirten Vali Yazıcı; “Bu haftanın sizlere, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin ve Maliye Teşkilatının Vergi Haftasını kutluyorum." dedi.
 
Vali Yazıcı, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan’a günün anısına plaket takdim etti.
 
Editör: TE Bilisim