BAŞKAN BOZTAŞ: TURİZME YÖNELİK İYİ HABERLER GELMEYE BAŞLADI
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, turizme yönelik sevindirici haberlerin gelmeye başladığını söyledi. Boztaş, 16-18 Mart tarihlerinde düzenlenecek 2021 Mit Moskova Fuarı'na fiziki olarak katılarak, Manavgat-Side turizm destinasyonunu tanıtacaklarını söyledi.
MATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve turizm sezonuna yönelik hazırlıklara değindi. 16-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Mit Moskova Fuarı'nın fiziki olarak gerçekleşeceğini belirten Başkan Boztaş, “Konuyla ilgili Turizm Bakanlığından yazının gelmesinin ardından, Mit Moskova 2021 Turizm Fuarı'na katılarak Manavgat-Side turizm destinasyonumuzu tanıtma kararı aldık" dedi.
SEVİNDİRİCİ HABERLER GELMEYE BAŞLADI
Turizmde yönelik sevindirici haberlerin gelmeye başladığını ifade eden Başkan Boztaş, "Rusya ve İran'dan gelen haberler güzel. 1 Mart itibariyle Antalya'ya Rusya'nın 6 farklı bölgesinden charter uçuşlar başlayacak. Nisandan sonra Avrupa'nın açılamasını bekliyoruz" dedi. Başkan Boztaş, geçen yıla göre turizmin iyi olmasını beklediklerini kaydetti.
İlçe ekonomisinin çeşitlenmesi için çaba gösterdiklerini hatırlatan Başkan Boztaş, “Göreve geldiğimizden bu yana turizm ve ticaretin yanı sıra, kentimizde ekonominin çeşitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Tarımın yatırım yapılabilir sektör olması, Manavgat Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, Manavgat'a bir üniversite kazandırılması, kentin ihracat potansiyelinin artırılması gibi bir çok alanda çaba gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz" dedi.
Tarımın yatırım yapılabilir sektör olması amacıyla çeşitli raporlar hazırladıklarını hatırlatan Başkan Boztaş, MATSO olarak hazırladıkları raporlar ile yatırımcıya yol gösterici olduklarına vurgu yaptı. Başkan Boztaş, Manavgat'ın son 5 yılda tarımda ciddi bir ivme kazandığını, tropikal meyve konusunda bir üs olma yolunda ilerlediğini söyledi.
TARIMDA ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRİLMELİ
Manavgat'ta tarımda ürün çeşitlendirmesinin önemine vurgu yapan Başkan Boztaş, muz yetiştiriciliği ve ejder meyvesi yetiştiriciliği raporlarının ardından çilek yetişirciliği konusunda rapor hazırlığında olduklarını söyledi. Başkan Boztaş, “MATSO olarak çilek yetişiriciliği konusunda rapor hazırlıyoruz. Gelecek hafta Akdeniz Üniversitesi'nden Nafiye Adak hocamız topraksız tarım, çilek yetiştiriciliği konusunda seminer verecek" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim