Antalya'nın Demre ilçesinde yürütülen caretta caretta deniz kaplumbağaları koruma ve izleme çalışmalarında görev alan yabancı öğrenciler ile Demreli öğrenciler bir araya geldi. Öğrenciler birlikte bir oyun etkinliği düzenlendi.
Demre'de yürütülen caretta caretta koruma ve izleme çalışmalarında görev alan Türk, İtalyan, İspanyol, Polonyalı, Macar, Bosna Hersekli, Mekadon ve Romen 20 öğrenci ile Demre Karabucak Ortaokulu öğrencileri, Akdeniz Su Ürünleri Enstütüsü'ndeki bir etkinlikte bir araya geldi. Öğrencileri, Demre'deki proje ortalarından, merkezi Antalya'da bulunan Likya Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Osman Pişirici tanıştırdı. Etkinliğe, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Karabucak Ortaokulu Müdürü Ozan Arıcı, LİDOSK Derneği Başkanı Osman Pişirici, öğretmenler ve yerli, yabancı öğrenciler katıldı.
Etkinlikte tanışmanın ardından Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü üretim tesisleri gezildi. Enstitü Müdürü Serkan Erkan ve uzmanlar, başta yavru balık üretimi olmak üzere, üretim çalışmaları ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Yavru balık üretim tesislerindeki yavru balıklar izlendi. Yavru balıkların üretim süreci anlatıldı. Anaçların bulunduğu bölüm görüldü. Enstitü hakkında bilgilendirme yapıldı.
Enstitü gezisinin ardından yerli ve yabancı öğrenciler, bir oyun etkinliğinde bir araya geldi. Caretta Takım Çalışması adı verilen oyunda, yabancı ve Türk öğrenciler kaynaşarak iki grup oluşturdu. Birbirleri ile 20 soruluk bir görev anketi oluşturdular. Bir yerli ve bir yabancıdan oluşan ikili gruplar, oyun biçiminde soruları yanıtladı.
Etkinliği düzenleyen LİDOSK Başkanı Osman Pişirici, "Yabancı öğrenciler, gruplar halinde beş ay burada kalacak. Caretta caretta koruma ve izleme çalışmalarına katılacaklar. Bu süreçte yabancı öğrenciler ile Demreli öğrencileri bir araya getireceğiz. Karşılıklı kültür alışverişinde bulunacaklar. Birbirini tanıyacaklar. Dillerini geliştirecekler" dedi.
 
Editör: TE Bilisim