Merhaba Kıymetli Dostlar, zaman akıp gitmekte ve bizler zaman ve mekanla çevrelenmiş dünyamızda tükettiğimiz zamanın farkına bile varamadan hayat seyrinde bir çok mesafeyi geride bırakmış bulunuyoruz.. Sahip olduğumuz en büyük imkan, bizleri sımsıkı kavrayan kıskacında tükendiğimiz zamandır aslında. Fakat bu hakikatin farkına varmadan büyülenmiş gibi seyrine doyum olmayan bir alemi cümbüşe dalmışız. Zaman akıp gidiyor, tükeniyoruz, biz mutlu! Ve umutlu! gülümsüyoruz?
   Bazı zamanlar kısacık ömrünün içinde insan için bir bir ömre sığdırılamayacak kadar büyük hayırların ve payelerin kazandırıldığı müstesna zamanlardır. Bu zamanlar Allah Tealanın insanlara olan şefkat ve merhametinin tecellisidir. Bu zamanların en başında “üç aylar” olarak meşhur olan hicri aylardan “Recep, Şaban, Ramazan” ayları gelir. Günlerden ise cuma günü ve iki dini bayram gecelerinin kıymeti Peygamber efendimiz tarafından haber verilmiştir. Bu yıl üç aylar 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Recep ve şaban aylarının ardından ramazan ayı idrak edilecek. Anadolu kültüründe üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının dileğen kardeşlerimiz nafile oruç tutabilirler. Fakat ramazan ayının dışında recep ve şaban aylarının tamamının oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. 
   Üç ayların değerini ifade eden diğer bir önemli özellik ise beş mübarek kandil gecesinden dördünün bu aylar içinde olmasıdır.
1- Regâib Kandili, Receb ayının ilk cuma gecesi
2- Mirac Kandili, Receb ayının 27. gecesi
3- Berat Kandili, Şaban ayının 15. gecesi
4- Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi.
Bu kutlu dört gecenin ilk üçü Peygamber Efendimiz tarafından müslümanlara müjdelenmiştir. Özellikle kadir gecesi Kuran ı Kerimde Kadir süresinde anlatılmakta ve feyz ve değer bakımından bin aydan daha hayırlı olduğu vurgulanmaktadır. Geliniz kardeşlerim, Bu gecelerde minarelerimizi ve camilerimizi kandillerle aydınlattığımız gibi gönüllerimizin ve ruhlarımızın üç ayların nuruyla tenvir edelim. Rabbimizin bize mutlak hakikat olarak haber verdiği ahiret yolculuğuna çıkmadan hazırlığımızı yapalım. Ancak makbul salih ameller işleyenlerin yüzünün güleceği en zor günümüze bugünden hazırlanalım. Unutmayalım ki o gün hazırlıksız olanlar pişman olacak fakat pişmanlıkları fayda vermeyecektir.
   Üç ayların ilçemize ve bütün vatan sathına berekete vesile olmasını yüce Allah’dan diliyorum ve siz kardeşlerimin üç aylarını tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun.
 
Editör: TE Bilisim