Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Fraport TAV Antalya Havalimanı'nın genişletilen Dış Hatlar-2 Terminali'nde incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, "22 Haziran'da Rusya Federasyonu'ndan uçuşların başlamasıyla birlikte Antalya'mızda turist sayısı artışa geçmişti. 1 Eylül itibariyle 5 milyon 342 binden fazla misafirimizi Antalya'da ağırlamış olduk" dedi.
Fraport TAV Antalya Havalimanı Dış Hatlar-2 Terminali'nde genişletme çalışmalarını Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yerinde denetledi bilgi aldı. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Cengiz Cantürk, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Ahmet Çıtak, DHMİ Antalya Havalimanı Başmüdürü İlhami Şimşek ile alanı gezen Vali Yazıcı, daha sonra değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Yazıcı şunları söyledi:"22 Haziran'da Rusya Federasyonu'ndan uçuşların başlamasıyla birlikte Antalya'mızda turist sayısı artışa geçmişti. 1 Eylül itibariyle 5 milyon 342 binden fazla misafirimizi Antalya'da ağırlamış olduk. Daha kısa sürede, daha fazla kişiye, daha fazla personelle, daha güvenli hizmet verilmesi amacıyla Dış Hatlar-2 Terminalinde yapımı tamamlanan 3500 metrekare yeni hizmet binası ile check-in işlemleri ve bagaj alım noktalarını inceleyerek, devam eden genişletme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldık. Gelen misafirlerimizin pasaport kontrolünden bagaj alımına, gümrük kontrolünden otoparka hatta havalimanından tamamen ayrılana kadar yaşanan yoğunluğun önüne bütüncül bir yaklaşımla geçmek için tamamlanan ve devam eden projelerimiz var. Uzayan turizm sezonuyla birlikte misafirlerimizi Antalya'da güvenli bir şekilde karşılayıp ağırlamaya ve tatil dönüşü uğurlamaya devam edeceğiz."
Vali Yazıcı, havalimanında işlem noktalarının geniş ve ferah olması, çevre düzenine dikkat edildiğini, kontrol noktası, pasaport kontrolu ve polis memuru sayılarının arttırıldığını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim