VALİ YAZICI: ANTALYA, HAYIRSEVERİ BOL BİR ŞEHİR
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla Antalya'ya değer katan hayırseverlerle iftarda bir araya gelerek plaket takdim etti. Programda konuşan Vali Yazıcı, "Siz gönlü güzel insanlar, Türk milletinin yardımlaşma tezahürünün en güzel örneğisiniz. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin" diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla Antalya'ya değer katan hayırseverlerle iftarda bir araya geldi. İftar programında Vali Yazıcı'ya eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırseverler katıldı.
DERSLİKLERİN YÜZDE 46'SI HAYIRSEVENLERDEN
İftar programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, milletin karakterinde var olan yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve hayırseverlik gibi erdemlerin bir çok alanda olduğu gibi eğitime de sirayet ettiğini, hayırseverlerin desteğinin gelecek için büyük önem taşıdığını söyledi. "Her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, arazi, derslik desteğinin eğitimi arttırdığına vurgu yapıp şöyle konuştu;"Antalya'mızda son 20 yılda yapılan 8 bin 34 dersliğin 3 bin 709 tanesi yani yüzde 46'sı hayırseverler tarafından yaptırılmıştır. Yine 2 bin 908 öğrenci kapasiteli 15 okul pansiyonu ve 5 spor salonu da siz hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmıştır. Sayenizde Antalya'mız ileride de bu konuda öncü ve örnek olmaya devam edecektir. Biz birlikten kuvvet doğduğunu biliyoruz. Biz paylaşarak çoğalıyor, Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi birbirimize sıkıca kenetlenip birbirimizi destekleyerek tek bina oluyoruz."
'ANTALYA'MIZA DEĞER KATIYORSUNUZ'
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, hayırseverlerle koronavirüs yüzünden geçikmeli buluştuğu için üzgün olduğunu ifade ederek, 30 yıllık mülki amirlik yaşamında eğitimin ilk sırada yeraldığını söyledi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;"Sizler dünyanın gönlü en zengin insanlarısınız. Yapmış olduğunuz bağışları bir para olayı olarak değerlendirmiyorum. Birçok insanda para var. Ama ne yazık ki kalbi müsaade etmediği için onu toplumla paylaşamıyor. Fakat burada bulunan siz güzel insanlar, gönlü güzel insanlar bu güzelliği Antalyalı hemşerilerimizle paylaşarak şehrimize artı değer katmaya devam ediyorsunuz. Her yönüyle öncü şehir olan Antalya'mız, hayırseverleri konusunda da öncü bir şehir. Hayırseveri bol bir şehir. Sizin gibi gönlü güzel insanların ülkemizde sayıları çok çok fazla olsun inşallah."
Vali Yazıcı, hayırseverlerin, dinimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahip olan yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma kültürünün en güzel örnekleri olduğunu vurgulayıp, "Sizlerin eğitime kazandırdığı okullarımızda şehrimizin en kıymetli varlıkları olan çocuklarımız eğitim alıyor ve geleceğe hazırlanıyor. Hayırseverlerimizin desteği ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı el birliğiyle geleceğe daha iyi hazırlıyoruz" dedi.
Vali Yazıcı, hayırseverlerin hepsine tek tek plaket vererek eğitime sundukları katkı için teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim