Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al-Dhaheri'yi makamında kabul etti. Vali Yazıcı, Antalya'nın tarımın ve turizmin başkenti olduğunu vurguladı.
Ziyarette, Vali Yazıcı ve Büyükelçi Al-Dhaheri, Türkiye ile BAE arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Büyükelçi Al-Dhaheri, turizm başta olmak üzere her konuda ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
TARIM VE TURİZMİN BAŞKENTİ
BAE Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al-Dhaheri'yi Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Sizleri şehrimizde görüp ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Kentin bugünlerde Antalya Diplomasi Forumu'ndan dolayı dünya liderlerini ağırladığını belirten Vali Yazıcı, şunları söyledi; "Şehrimiz bu yoğunluğa alışık. Antalya'mız zaten her yıl milyonlarca yabancı misafirleri ağırlayan bir şehir. Antalya, Türkiye'nin 5'inci büyük şehri, 2 milyon 619 bin nüfusumuz var. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar rüya gibi bir kentte yaşıyoruz. Pandemiden önce yılda 15 milyona kadar yabancı turist ağırladık. 2021'de çok iyi bir ivme yakaladık. Akdeniz'in en önemli turizm destinasyonuyuz. Ayrıca şehrimiz Türkiye'nin en büyük örtü altı tarım merkezidir. Türkiye'nin örtü altı tarımının yüzde 68'i bu şehirde üretiliyor."
'İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'
Büyükelçi Al-Dhaheri ise Antalya'ya ilk defa geldiğini ve Antalya'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuk Büyükelçi, "İlişkilerimiz yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Halife Bin Zayid El Nahyan'ın bir araya gelmesinde sonra Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerini güçlendirmeye başladık" dedi. Büyükelçi Al-Dhaheri, iki ülke arasındaki turizm ve tarım başta olmak üzere ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, Vali Ersin Yazıcı'dan destek istedi. Büyükelçi Al-Dhaheri, "Antalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin birbirine benzer birçok yönü var. Bizim ülkemizde Antalya gibi sıcak bir iklime sahip. Antalya ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ekonomik ve kültürel olarak bağ oluşturmak istiyoruz. Özellikle turizm ve tarım alanında Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ortak çalışmalarla turizmimizi ve tarımımızı geliştirmek istiyoruz" diye konuştu. BEA Büyükelçisi Al-Dhaheri, Türklerin çok misafirperver ve güler yüzlü olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim