Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün koordinesinde düzenlenen, 'Antalya'da Sağlık İçin Spora Teşvik' (ASİST) projesi değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Yazıcı, "Benim bir numaralı işim eğitim, çocuklar ve gençler bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak en kıymetli görevdir" dedi.
Antalya'da ilkokul ve ortaokullarda dezavantajlı bölge olarak adlandırılan mahallelerde yürütülecek, çocukların hayatlarını disipline etmek ve bir amaç edinmelerini sağlamak adına başlatılan  ASİST Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Merkez İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  ASİST projesi ile ilkokul ve ortaokullarda spor kültürünün yaygınlaştırılması, toplumsal gelişime katkı, zararlı alışkanlık ve kötü arkadaşlıklardan korunmaya destek ve kişisel gelişim amaçlanıyor.
'ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE UMUTLA BAKACAK'
Alt gelir grubunun ve eğitim seviyesinin düşük olduğu mahallelerdeki öğrencilerin yoğun olduğu okullara ASİST Projesi'ni hayata geçireceklerini aktaran Vali Ersin Yazıcı, "Çocuklarımız, aile içinde yaşanan düzensiz gelirden kaynaklanan sözlü ve fiziksel şiddetten dolayı içine kapanıyor, kendine güvenmiyor ve bu yüzden de kötü niyetli insanların kirli işleri için ilk hedefi haline geliyorlar. Biz ASİST Projesi ile çocuklarımızı hayata tutundurmak, hayatlarını disipline etmek, özgüvenlerini arttırmak, geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak bir argümanı, sporu kullanmak için bu projeyi yapıyoruz." dedi.
'SPORUN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIZ'
Proje ile çocukları hayata hazırlamak istediklerini vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle konuştu;"Bu projedeki birinci amaç spor değil, sporun gücünü kullanmak. Hangi sporu seçerseniz seçin seçtiğiniz sporun bir disiplin ve düzeni oluyor. Tekvandoya ya da basketbola başlayan çocuk bir müddet sonra belli bir disiplin içine giriyor. Evdeki yaşamdan, sporla birlikte kendine bir alan yaratıyor. Buradaki okulları seçmekteki bir diğer amacımız da bu çocuklarımızın spor yapmıyor olmasıydı. Yapmak istediği halde yapamıyorlar, ekonomik gerekçelerden dolayı. Biz çocuğumuzu o zor alandan alıp spora yönelterek, hayatının yavaş yavaş disipline etmeye başlayacağız ve bunun adına da disiplin demeyeceğiz. Birkaç müsabakayı kazanan çocuğun yaşama nasıl bağlandığı, kendine hedefler koyduğunu gözlemleyeceksiniz. Kendine güveni olmayan çocuklarımız birkaç müsabakayı kazandığında kendine hedefler koymaya başlıyor. Bir yıl sonra okul müdürlerimiz şu an söz geçiremediği çocukların spor yaptırdığımızda nasıl bir değişime uğrayacaklarını görecekler."
VELİLER HİÇBİR ŞEKİLDE MASRAF YAPMAYACAK
ASİST'in gizli hedefleri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Kötü niyetli insanlar, yasadışı işlerinde kullanacakları çocukları dezavantajlı bölgelerden seçiyorlar. Uyuşturucu satmak isteyen hainler bu türden işler için kolaylıkla çocuklarımızı kandırabiliyorlar" dedi. "Biz projemizle evlatlarımızı bu sihirli alana alarak, yaşamlarına düzen getirmek istiyoruz" diyen Vali Yazıcı, "Yaşamlarını düzene soktuğunuz çocuklardaki değişimi bir yıl sonra çok net göreceksiniz. Hem düzen disiplin hem de eğitim alanında buna şahitlik edeceksiniz. Çocuklarımız istediği branşları seçecek. Sizlerden ricam velilere hiçbir şekilde masraf etmeyeceklerini bıkmadan usanmadan altını çize çize anlatın. Kullanılan her türlü malzemenin ayakkabı, eşofman ya da seçtiği spor branşına ait ne varsa eskidiğinde yine devlet tarafından karşılanacağını bilsin. Bunu bütün ailelerin bilmesini istiyorum. Bunu bir devlet meselesi olarak görün. Geleceğimiz için yaptığımız en önemli yatırım. Benim bir numaralı işim çocuklar ve gençler bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak benim için en kıymetli görevdir" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim