VALİ YAZICI'DAN AHENK İÇİN 58'İNCİ OKUL ZİYARETİ
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında 58'inci okul ziyaretini Serik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gerçekleştirdi.
Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı'ya Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti. Serik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyareti kapsamında Vali Yazıcı, ilk olarak okul kütüphanesi ve ilk yardım kursunu ziyaret ederek bilgi aldı. Vali Yazıcı daha sonra öğrencilerle kitap okuyup yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.
'BAŞARAMAYACAĞINIZ HİÇBİR ŞEY YOK'
Sohbette öğrencilerin hayallerini sorarak kendi hayallerinden örnekler veren Vali Yazıcı, şöyle konuştu;Bu dönemlerde hepimizin hayalleri olur. Benim de bir hayalim vardı. Üniversiteyi İstanbul'da okumak. Ben bu hayalimi başardım. İnanıyorum ki hayal edip peşinde koşarsanız başaramayacağınız hiçbir şey yok.
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Bu anketi birçok okulda yaptım. Anket sonucunda yüzde 75 oranında yalan söylenmesi çıktı. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum, sokmam da. Çünkü siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz diye konuştu.
VALİ AMCANIZIN NASİHATI
Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı, Benim bir dostum var. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bu dostumun adı kitap. Benim en iyi dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Bu da size Vali amcanızın nasihati olsun ifadelerini kullandı.
'AKLINIZA YATAN HAYAT KORİDORLARINA GİRİN'
Öğrencilerin hayatlarıyla ilgili önemli bir tercih dönemine girdiklerine vurgu yapan Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;Hepimiz yaşamımız için ekmek parası kazanmak zorundayız. Bence gönlünüzden geçen, aklınıza yatan hayat koridorlarına girin. İş hayatınız büyük oranda sosyal çevrenizi oluşturacak. Bu hayati kararı birkaç yıl içerisinde verip hayat koridoruna girmiş olacaksınız. Sizler de büyük ihtimalle gittiğiniz üniversiteki bölümlerle ilgili iş hayatına atılacaksınız. İş hayatınızda evlilik hayatınızda bu kararlara göre şekillenecek. Bu çok önemli bir karar dönemi. Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah başarılarla dolu bir yaşamınız olur.
Öğrencilerle sohbetin ardından okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK projesinin önemini anlattı.
Editör: TE Bilisim