Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Demre ilçesini ziyaret etti. Demre'nin tarihi yerlerini gezen Yazıcı, Likya Birliği'nin altı önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına hayran kaldığını söyledi.
Vali Ersin Yazıcı, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'la Demre'yi ziyaret etti. Helikopterle Demre'ye gelen Vali Yazıcı, önce Myra Antik Kenti'ne geçti. Burada kendisini Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı karşıladı.
Vali Ersin Yazıcı, Myra Antik Kenti'ni gezdi. Myra'daki Roma Antik Tiyatrosu, kaya mezarları ve tiyatro maskları hakkında Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin'den bilgi alan Vali Yazıcı, bol bol fotoğraf çektirdi. Vali Yazıcı, beraberindekilerle Andriake Antik Kenti'ne ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne geçti. Andriake Antik Kenti'ndeki kalıntıları inceleyen Vali Yazıcı, kentin su ihtiyacını karşılayan sarnıca inerek inceledi. Ardından Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezen Yazıcı, müzedeki eserler hakkında Müze Müdürü Nilüfer Sezgin'den tek tek bilgi aldı.
Vali Ersin Yazıcı, gezi ve incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Yazıcı, "Bugün Demre'nin tarihi yerleri olan Myra ve Andriake antik kentleri ile Likya Uygarlıkları Müzesi'ni görme olanağımız oldu. Buraları ilk kez gördüm. Myra Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarına hayran kaldım. Mimari ve tarihi şaheserler. Myra Antik Tiyatrosu dimdik ayakta. Likya Uygarlıkları Müzesi olarak düzenlenen Granaryum, sanki müze olması için o dönemde inşa edilmiş. Demre tarih zengini bir ilçemiz. Her şey orijinal. Likya Uygarlıkları Müzesi'nde çok güzel tarihi eserler sergileniyor. Yeni eserlerle daha da zenginleşecek. Demre bölgesi her yönüyle gezmeye değer. Bölgede devam eden antik kazılarla, daha çok tarihi yapı ve eser ortaya çıkarılacak. Andriake Antik Kenti ile iç içe olan Kuş Cenneti'nde yüzlerce kuş barınıyor. Daha önce gezme olanağı bulduğum Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Türk turizminin önemli bir ögesi. Ben Demre'ye gelenlere şunu öneriyorum; Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdikten sonra mutlaka Andriake Antik Kenti'ne ve kentin içindeki Likya Uygarlıkları Müzesi'ne mutlaka uğrayın. Burada çok zengin bir tarih yatıyor" dedi.
Vali Yazıcı, yeni turizm sezonunun başladığını da belirterek, "Bir an önce Antalya'mızdaki koronavirüs vaka sayısını, kurallara uyarak düşürmemiz, mavi kategoriye geçmemiz gerekiyor. Çok sayıda turisti yeniden Antalya'da, Demre'de ağırlayarak eski günlere dönmemiz gerekiyor. Bu Antalya ve Türkiye için çok önemli" diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı açıklamasının ardından helikopterle Demre'den ayrıldı.
 
Editör: TE Bilisim