Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, eğitimin önemine vurgu yaparak, "İyi eğitim almış ve kendine güvenen gençlerimizle geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.
AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Vali Ersin Yazıcı, Prof. Dr. Raşit Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ile birlikte ziyaret etti. Öğrencilerle güven, yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi.
'İYİ BİR TOPLUMUN TEMELİ İYİ BİR EĞİTİMDEN GEÇER'
Eğitimin ülkelerin geleceğini şekillendirme noktasında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "İyi eğitim almış ve kendine güvenen, topluma yararlı, bilime ve kültüre meraklı genlerimizle geleceğe daha da umutla bakıyor olacağız. En büyük gücümüz genç nüfusumuz. Gençlerimizi AHENK gibi güzel projelerle en iyi şekilde eğitim imkânları sunarak işlemeliyiz. Çünkü iyi eğitim almış gençlerimiz, aydınlık geleceğimizin teminatıdır" dedi.
'HAYAL KURUN'
Öğrencilere hayalleriyle ilgili sorular soran Vali Yazıcı, hayal kurmaktan asla vazgeçmemelerini, hayal kurarak hayallerine sımsıkı sarılıp onun peşinden gitmeleri nasihatinde bulundu. Kendisinin de en büyük hayalinin İstanbul'da üniversite okumak olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, "En büyük hayalim olan İstanbul'da üniversite kazanıp okumaya başladım. Kamu Yönetimi okuyunca kamuda yönetici olmayı hayal ediyorsunuz ve ben de kaymakam olarak mesleğe başladım. Sonra Allah nasip etti vali oldum. Sizler de hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin" diye konuştu.
"Zor görünen işler her zaman mutluluğa açılan birer kapıdır" diyen Vali Ersin Yazıcı, "Keşke Vali olmasaydım dediğiniz bir an oldu mu?" sorusuna ise "Tabi her mesleğin zorluğu var. 30 yıldır bu işin içindeyim. Birçok zorlukla karşılaştım. Bir ilde yönetici olduğunuz zaman genelde problemli ve çözülemeyen işler size geliyor. Zor anlarımız oluyor. Sıkıntılı ve zor bir mesleğimiz var. Ama ben insanlara hizmet etmeyi ve sorunlarını çözmeyi seviyorum" diye yanıt verdi. Her gün düzenli kitap okuduğunu ve kitap okumanın kendisini farklı dünyalara sürüklediğini, hayattaki bütün sıkıntıları ve üzüntüleri unutturduğunu söyleyen Vali Yazıcı, öğrencilere, mutlaka kitap okumaları ve en iyi dostlarının kitap olması tavsiyesinde bulundu. Güzel bir öğrenci topluluğuyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Güzel bir okul, güzel bir öğrenci topluluğu gördüm. Öğrencilerimiz aktif ve kendine güvenen gençlerden oluşuyor. Eminim ileride çok başarılı işlere imza atacaksınız. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz olarak herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.
Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya geldi ve AHENK projesinin önemini anlattı.
 
Editör: TE Bilisim