Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yangından zarar gören bölgelerdeki incelemelerine devam ediyor. Manavgat'ın Güzelyalı, Saraçlı ve Belenobası mahallelerini ziyaret ederek yangından zarar gören vatandaşların acil bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soran Vali Yazıcı, "Hasar tespit çalışmaları da askıya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız bunları kontrol ederek eğer bir yanlışlık varsa düzeltilmesi noktasında 1 ay içerisinde itirazda bulunabilirler" dedi.
Yangından zarar gören bölgelerdeki incelemelerine sahada devam eden Vali Ersin Yazıcı, Manavgat'ın Güzelyalı, Saraçlı ve Belenobası mahallelerinde incelemelerde bulundu. Bölgede yaşayan ve evleri zarar gören vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yazıcı, mahalle muhtarlarından bilgi aldı. Vali Yazıcı, vatandaşların eksiklerinin ve acil ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kurum müdürlerine talimat verdi.
'HER ADIMIN TAKİPÇİSİYİM'
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve vatandaşların eksiklerinin hızlıca tespit edilip giderildiğini aktaran Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımızın eksikleri, ihtiyaçları, sorunları ve sıkıntıları var mı diye sahada incelemelerimize devam ediyoruz. Eğer bir sorun veya sıkıntı varsa bunu yerinde görüp hızlıca çözüme kavuşturmak istiyoruz. Yaraların sarımı noktasında her adımın takipçisi olmaya sahada sürekli incelemeler yapmaya devam edeceğim" dedi.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI ASKIYA ÇIKMAYA BAŞLADI
Ziyaret ettiği bölgelerde hasar tespit çalışmalarının hangi aşamada olduğu hakkında bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, şöyle konuştu:"Yangında evi zarar gören vatandaşlarımızın konteyner ihtiyaçları, bu konteynerlerin elektrik, su ve klima gibi eksiklerinin giderilip giderilmediğini, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının ne olduğunu, herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sorduk. Çok şükür ufak tefek eksikler hariç ihtiyaçlar giderilmiş durumda. Hasar tespit çalışmaları da askıya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız bunları kontrol ederek eğer bir yanlışlık varsa düzeltilmesi noktasında 1 ay içerisinde itirazda bulunabilirler."
Vali Yazıcı, yangında zarar gören hayvanlarla ilgili işlemlerin haftaya sonuçlanacağını, tarımla ilgili kayıpların detaylı olduğundan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Zarar gören vatandaşların ilk etapta eşya paralarının banka hesaplarına yatırıldığını belirten Vali Yazıcı, "Yangında zarar gören hayvanlar için hak sahibine ya para ödemesi ya da hayvan verilerek. Bu çalışmaları da hızlıca sonuçlandırıp biran önce vatandaşlarımızın yaralarını sarmak mağduriyetlerini gidermek istiyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim