BAŞKAN BÖCEK: ANTALYA'YI SANATIN MERKEZİ YAPACAĞIZ BAŞKAN BÖCEK: ANTALYA'YI SANATIN MERKEZİ YAPACAĞIZ
Vali Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Sağlık İçin Spora Teşvik' (ASİS) pojesi kapsamında Kamile-Metin Yapar İlkokulu ve Antalya Spor Lisesi'nde öğrenciler için alınan spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Törende konuşan Vali Yazıcı, "Benim dünya şehri olan Antalya'da yaşayan gençlerinden bir küçük ricam var. İçinizden dünya şampiyonları Avrupa şampiyonları çıkmasını bekliyorum. Bu sözü vermenizi istiyorum. Antalya'ya bu yakışır. Hedefiniz büyük olacak" dedi.
Vali Ersin Yazıcı, ASİST Projesi kapsamında Kamile-Metin Yapar İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere hayırsever Fraport TAV tarafından hediye edilen spor malzemelerini dağıttı. Programda Vali Yazıcı'ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürleri Deniz Varol ve Gudrun Telöken eşlik etti. Okul ziyareti sırasında bahçede voleybol ve basketbol oynayan öğrencileri gören Vali Ersin Yazıcı çocuklarla uzun ve eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.
'HER ŞEYİ SİZİN İÇİN YAPIYORUZ'
Spor malzemeleri dağıtımı için sınıfları gezmeye başlayan Vali Yazıcı'nın ilk durağı Kamile-Metin Yapar İlkokulu'nun 2-F sınıfı, ikinci durağı ise 3-A sınıfı oldu. Burada spor malzemeleri dağıtıp öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı sporun önemini ile sporun vücut sağlığına faydaları hakkında öğrencilerle sohbet etti. Vali Yazıcı, "Spor yaparken birtakım ihtiyaçlarımız oluyor. Bu noktada da bugün sizlere spor kıyafetleriniz ve ayakkabılarınız için destek olan Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürleri Deniz Varol ve Gudrun Telöken'e teşekkürlerimi sunuyorum. Her şeyi sizler için yapıyoruz. Sağlıklı ve başarılı bireyler olmanızı çok önemsiyoruz. Bu yüzden lütfen kitap ve sporu hayatınızdan asla çıkarmayın" dedi.
SPOR, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUR
Öğrencilerle sohbetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, şöyle konuştu;"Projemiz kapsamında Fraport TAV'ın bize sağladığı spor kıyafetlerini dağıtıyoruz. Okulumuzda 850 öğrencimiz var bunlardan 550'si spor yapıyor voleyboldan, basketbola, tekvandodan atletizme kadar seçebilecekleri pek çok farklı branşları var. Fraport TAV'a da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz ASİST Projesiyle, adına disiplin demeden yavrularımızın hayatlarını sporla disipline etmeye çalışıyoruz. Özgüvenlerini artırıp kendilerine hedefler koyan, kendilerine güveni olan çocuklar olarak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızın aile içinde yaşadıkları sorunları biliyoruz, kötü alışkanlıklara yönelmeleri yerine onları spora teşvik ederek bir amaç edinmelerine yardımcı oluyoruz. Spor yavrularımızı kötü insanlar ve kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Bizler ASİST Projesiyle binlerce çocuğumuzun yaşamına renk katmaya, hayatlarını disipline edip özgüvenlerini arttırmak istiyoruz."
'SİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ'
Vali Ersin Yazıcı, daha sonra 'Spor Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü' kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen ve Antalya Spor Lisesi, Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Lisesi ve Kumluca Spor Lisesi'nden 887 öğrencinin faydalanacağı 558 bin lira tutarındaki spor malzemesi dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, "Benim dünya şehri olan Antalya'da yaşayan gençlerinden bir küçük ricam var. İçinizden dünya şampiyonları Avrupa şampiyonları çıkmasını bekliyorum. Antalya her spor branşında dünya nezdinde şampiyonlar çıkartmalı ve İstiklal Marşımızı okutmalısınız. Bu sözü vermenizi istiyorum. Antalya'ya bu yakışır. Hedefiniz büyük olacak. O milli gururu göğsünüzde taşımalısınız. Bunun arzusu içinde olmalısınız. Biz her türlü imkânı sizlere sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından malzemelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim