VALİ YAZICI: TURİZMDEKİ PAYI HEP BİRLİKTE ARTIRACAĞIZ
Vali Ersin Yazıcı, turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, 2022 turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sezonu hep birlikte başarılı bir şekilde geçireceklerine inandığını ifade eden Vali Yazıcı, “Antalya'mızın turizmdeki payını hep birlikte artıracağız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız" dedi.
Vali Ersin Yazıcı, 2022 sezonu öncesi yapılan çalışmaların, planlanan projelerin ve eksiklerin değerlendirildiği toplantıda turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Vali Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Abak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, AKTOB eski Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol ve OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş katıldı.
2022 yılı turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, sezon öncesi turizm sektör temsilcilerinin talep ve isteklerini dinledi. Antalya'nın ekonomisinin can damarı olan turizm sektörünün temsilcileriyle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Hem Antalya'mızda hem de Türkiye genelinde turizm noktasında olumlu ve iyi bir hava var. Rusya ve Ukrayna arasındaki olaylar olmasaydı hedefimiz çok daha yüksekti. Ama biz yılmadan çalışmalarımıza devam ederek bu yılı 2021 yılının üzerinde kapatacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
'İNŞALLAH AÇIĞI BURADAN KAPATACAĞIZ'
Şehri geçen yıla kadar büyük oranda Rus turistlerin ziyaret ettiğine değinen Vali Yazıcı, “Antalya'mız gerçekten her şeyiyle mükemmel bir şehir. Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden. Biz de bu güzel ve özel şehrimizi daha çok tanıtarak ön plana çıkarmalıyız. Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında öngöremediğimiz olumsuz bir olay başladı. Bu iki ülke şehrimize en çok turisti gönderen ülkeler. Bu riskleri her zaman değerlendirip ona göre bir yol haritası belirlemeliyiz. Bu yıl özellikle Avrupa'dan yoğun dönüşler var. İnşallah açığı buradan kapatacağız" ifadelerini kullandı.
Antalya'nın her yönüyle potansiyelinin olduğunu, bunların iyi belirlenerek bir yol haritası çizilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Şehir olarak birçok potansiyele sahibiz. Ama turizmimizi çeşitlendirmeliyiz. İki üç madde belirleyip bunlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Sağlık turizmi ile ilgili bir atak yapılmaya başlanmış, orası desteklenebilir. Spor organizasyonlarını iyi planlamalıyız. Bu yüzden spor ve sağlık turizmi başta olmak üzere fırsatları değerlendirmeliyiz. Şehrimizin çok büyük bir potansiyeli var. Bunu mutlaka değere dönüştürmeliyiz. Sağlık ve spor turizminin gelişmesi açısından desteklemelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim