VALİ YAZICI: VERGİ VERMEK ÖNEMLİ BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR
VALİ YAZICI:VERGİ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI VE REFAHIN ARTTIRILMASI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Vergi Haftası" nedeniyle Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, verginin geleceğimizin inşasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.
Kamuoyunda vergi bilincinin artması ve vergiye kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bu yıl33’üncüsü kutlanan Vergi Haftası kapsamında, Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan başkanlığındaki heyet Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Toplumda vergi bilincinin artması için 1990 yılından bu yana kutlanan Vergi Haftası, 21-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ziyarette Vali Yazıcı’ya, çalışmalar ve 33’üncü Vergi Haftası münasebetiyle gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgi vererek destekleri için teşekkür etti. Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, geçen yıl şehirde turizmin artmasıyla vergi gelirlerinde de artış olduğunun altını çizdi.
Vergi Bilincinin Oluşması Önemli
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyetin Vergi Haftası’nı kutlayan Vali Yazıcı; 33’üncü Vergi Haftanızı kutluyorum. Toplumda vergi bilincinin oluşması çok önemli. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla toplumda vergi bilinci artmakta. Toplanan her kuruş vergi vatandaşımıza hizmet olarak geri dönmekte. Bu bağlamda güzel bir iş yapıyorsunuz. Devleti ayakta tutuyorsunuz.” şeklinde konuştu.
Ülkelerin Büyümesine ve Gelişmesine Doğrudan Etki Eder
Verginin geleceğimiz olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa etkin şekilde ulaşmasının temel şartı olan vergi, geleceğimizin teminatı ve refahın arttırılması için vazgeçilmez bir unsurdur. Şunu unutmayalım ki; devletlerin temel finans kaynağı olan vergi, etkin ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki eden önemli bir araçtır.” dedi.
Önemli Bir Vatandaşlık Görevi
Güçlü, dinamik ve hizmet eden bir devlet yapılanması için vergi müessesinin önemine değinen Vali Yazıcı; Vergi vermek önemli bir vatandaşlık görevidir. Vergi Haftası sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikler de, ülkemizde vergi bilincinin gelişmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizin daha çok kalkınması, kamu ve sosyal hizmetlerin vatandaşa daha etkin ulaşması vergi gelirlerinin sağlıklı toplanmasıyla mümkündür.” dedi.
Vergi dairelerinin çağın gerekleri doğrultusunda yenilendiğini ve vatandaşlara e-devlet üzerinden birçok hizmeti sağladığını söyleyen Vali Yazıcı, ziyaret sebebiyle heyete teşekkür etti.Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı, hafta nedeniyle vergi dairesi çalışanlarının, maliye teşkilatının, meslek mensuplarının ve vergileriyle ülkenin kalkınmasına vesile olan tüm vergi mükelleflerinin Vergi Haftası'nı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilisim