Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ni ziyaret ederek Yörüklerle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Val Yazıcı, "Toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçası olan yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında organizasyon çok önemli" dedi.
Vali Ersin Yazıcı, yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve ülkemizin en büyük festivali olan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne katıldı. Birçok renkli etkinliğe sahne olan festivalde Vali Yazıcı'ya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin eşlik etti.
Aksu ilçesindeki 400 dönüm alan üzerine kurulan alanda şenlik ve kutlamalarla süren Yörük Türkmen Festivali, ziyaretçilere yörük kültürünü yakından izleme imkanı sundu. 29 ülke, 11 büyükşehir, 28 ilçe belediyesi, 128 dernek ve 68 kadın kooperatifinin katkılarıyla düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oluyor. Kültür şöleninin yaşandığı festival alanında Türki Cumhuriyetler tarafından kurulan çadırları gezen Vali Yazıcı, katılımcılarla sohbet edip yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının öneminden bahsetti.
SAVAŞ OYUNLARI NEFES KESTİ
Vali Yazıcı ve protokol üyeleri daha sonra yörük kültürünün tüm yönleriyle tanıtılıp yaşatıldığı festival de Eskişehir Atlı Okçuluk Kulübü Takımı tarafından sergilenen ok atma ve kılıç oyunlarını izledi. Sporcular, önce önlerinde bulunan hedeflere ok atarken sonrasında at üzerinde bulunan sporcular da ok ve kılıçlarla hedefleri tam on ikiden vurdu. Gösteriler protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.
'BU TOPRAKLAR KIYAMETE KADAR TÜRK DOPRAĞI'
Vali Yazıcı, yörük vatandaşlarla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu vurgulayıp, "Yörükler toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçalarından biri. Milli kültür ve değerimiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.' Yörükler var oldukça, Yörük kültürü var oldukça, siz değerli kardeşlerimiz, vatansever insanımız var oldukça, bu topraklar kıyamete kadar Türk toprağı olmaya devam edecek" dedi.
KÜLTÜREL ŞÖLEN
Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarımı konusunda festivalin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir organizasyon. Alanı gezdik çok güzel etkinlikler ve çok güzel bir kültürel şölen var. İnşallah organizasyon büyüyerek devam eder" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim