Antalya'nın Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Karabucak İlk ve Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencileri, geliştirdikleri projeyle okulun çatısından akan yağmur suyunu sulama suyuna dönüştürdü.
Demre Karabucak İlkokulu öğretmeni Keziban Atıldan ile Karabucak Ortaokulu Türkçe öğretmeni Hediye Güntaş Atabey, öğrencileriyle hazırladıkları 'Geleceğin ellerinden akıp gitmesin' adlı projede, okulun çatından akan yağmur suyunu bir tonluk tankta biriktirmeye başladı. Proje kapsamında tankın ucuna yerleştirilen sistemle okulun bahçesindeki fidanlar, çiçekler sulanmaya başladı.
Keziban Atılgan ve Hediye Güntaç Atabey, "Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel ısınma ve aşırı su tüketimi nedeniyle su sıkıntısı yaşanmaya, kuraklığın ayak sesleri duyulmaya başladı. Tüm canlılar gibi hepimizin en önde gelen yaşam kaynağı olan suyu korumak gerektiğinden yola çıkarak, öğrencilerimizle projemizi yaşama geçirdik. İlkokul binasının çatısından akan suyu, bir tek boruda birleştirdik. Boruyu bir tonluk tanka bağladık. Tankta biriken suyu, okulun bahçesindeki ağaç ve bitkileri sulamada kullanmaya başladık. Ülkemiz hızla su fakiri ülkeler içinde yer almaya doğru ilerlemekte. Suyun bu kadar önem arz ettiği, önümüzdeki yıllarda dünyamızda su savaşlarının çıkacağı tartışılırken biz projemizle öğrencilerimiz arasında bir farkındalık yaratmak istedik. Ayrıca en temiz yağmur suyunun binaların çatısından aktığını, yağmur suyunun kaliteli bir su olduğunu da göstermek istedik. Projemize öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Pandemi günlerinde bile nöbetleşe okula gelerek, projenin yürütülmesini sağladılar" dedi.
 
Editör: TE Bilisim