Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması kararı aldı. Hafta sonu balıkçılar açık olacak. Zorunlu işlemler için avukatlar ve noterlere izin çıktı. Anaokulları yeniden açılıyor. Sendikalar genel kurul yapamayacak. Otellerin havalandırma sistemlerine de UV filtre şartı getirildi.
Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yılbaşı sürecindeki sokağa çıkma kısıtlaması kararı dahil yeni kararlar aldı. Kurul kararına göre, 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu kapsamda, daha önce hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında 1 Ocak Cuma günü geçerli olacak ayrıntılar da belirlendi.
BALIKÇILAR DA AÇIK OLACAK
Sokağa çıkma kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerleri de cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Online satış firmalarının servis/dağıtım yapabilecekleri zaman aralığı, talepler doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri olarak değiştirildi. Lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerler de hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilecek.
AVUKAT VE NOTERLERE İZİN
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf tutulacak yerler ve kişilere, zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ve yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterler de eklendi. Yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verildi.
ANAOKULLARI YENİDEN AÇILIYOR
Bir süre önce yüz yüze eğitimine ara verilen ana sınıflarıyla ilgili uygulamanın devamının sağlanmasına karar veren Kurul, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının ise 15 Aralık'tan itibaren yüz yüze eğitime geçebilecekleri yönünde yeni bir karar aldı.
SENDİKALAR DA EKLENDİ
1 Mart 2021 tarihine kadar genel kurul dahil etkinlikleri ertelenen kurum ve kuruluşlara sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerle ilgili karara sendikalar da eklendi.
OTELLERE UV FİLTRE ŞARTI
Özel veya kamuya ait otel, misafirhane, apart otel, pansiyon gibi tüm konaklama tesisleri için, şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma/klima sistemlerine UV filtre takılması, bakımlarının düzenli ve sık yapılması zorunluluğu getirildi. Havalandırma/klima sistemi bulunmayan konaklama tesislerinin kapalı genel mahallerinde, mahallin metreküpüne uygun sayıda ve güçte mobil HEPA filtreler kullanılacak, bakımları düzenli olarak yapılacak ve filtreleri sık sık değiştirilecek.
 
Editör: TE Bilisim