İNSAN KAÇAKÇILIĞINA BİR TUTUKLAMA
     Demre ilçesinde, bir otelde turist gibi konaklayan ve yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeyi planlayan, 23 kaçak göçmen yakalandı. Suriyeli organizatör Salih El İbrahim(21) tutuklandı.
  Antalya’nın Demre İlçesi’nde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda ele geçirilen 23 yasa dışı göçmen ile ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Bir ise savcılık soruşturmasının ardından serbest bırakıldı. Antalya İl ve Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip sonrası yaptıkları operasyonda 25 yasa dışı göçmeni yakaladı. 11’i çocuk, 5’i kadın ve 9’u erkek olan 25 yasa dışı göçmenin 13’ü Suriye, 9’u Filistin ve 9’unun Iraklı olduğu görüldü. Yasa dışı göçmenlerin yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Meis Adası’na geçmek için yola çıktıkları belirlendi. Demre İlçesi’ndeki bir otelde turist gibi konaklayan göçmenlerden 23’ü, yapılan soruşturmanın ardından Antalya Göç İdaresi’ne gönderildi.
  Organizatör konumundaki Suriye uyruklu 21 yaşındaki Salih El İbrahim ve yine Suriye uyruklu 25 yaşındaki A İ hakkında soruşturma derinleştirildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından Demre Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedilen iki zanlıdan A. İ soruşturmanın ardından serbest bırakıldı. İzmir’den geldiği, yasa dışı yollarla grubu Yunanistan’ın Meis Adası’na geçirmeye çalıştığı belirlenen 21 yaşındaki Salih El İbrahim çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Elmalı Cezaevi’ne gönderildi.
   
 
Editör: TE Bilisim