Antalya’nın Demre ilçesinden yurt dışına kaçmaya çalışan üç FETÖ /PDY üyesi ile üç kişiye yardım ve yataklık yapan bir kişi yakalandı.
      GKTİ Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihbarda FETÖ /PDY üyelerinin Antalya’nın Demre ve Kaş ilçeleri arasındaki bir bölgeden Yunanistan’a kaçakları bilgisi üzerine, Demre Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde bir çalışma başlatıldı. GKİT Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü, Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ortak bir çalışma başlattı. Bölgeden yurt dışına çıkılabilecek muhtemel noktalar denetim altına alındı. 18 Temmuz gecesi saat 21.45 civarında 34 plakalı bir otomobilin Demre’nin Taşdibi Bölgesi’ndeki yeni Demre Yat Limanı’na doğru geldiği gözlendi. Ekiplerin otomobilde bulunan kişileri, otomobili durdurarak arama istemesi üzerine dört kişi otomobili bırakarak kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri dört kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden FETÖ üye olmaktan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay cezası bulunan subay iken ordudan atılan H.Ç, (36),  yine aynı suçtan kesinleşmiş 6 yıl 8 ay cezası bulunan ve FETÖ / PDY’na üye olmaktan astsubay iken ordudan atılmış H. G  (37) , yine astsubay iken FETÖ /PDY suçundan ordudan atılmış astsubay M.G (39) ve üç kişiye Demre’ye getiren otomobilin şoförü A. Y (41) adlı dört kişi yakalandı. Üç FETÖ / PDY üyesi eski bir eski subay ve iki assubayın Demre yeni Yat Limanı’ndan Zodyak botla, Yunanistan’a kaçmak için yola çıktıkları öğrenildi. Ancak yakalanmaları üzerine Zodyak botun gelmediği öğrenildi.
    Yakalanan dört kişi Demre İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılan ilk sorgularının ardından Demre Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedildi. Dört kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkemeye çıkarılan H.Ç (36), H.G (37), ve M. G (39) ile bunlara yardım yataklık eden otomobilin şoförü A.Y (41) tutuklanarak, Elmalı Cazeevi’ne gönderildi.
   
 
 
Editör: TE Bilisim