Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler kapsamında pazar yerleri ve hastane dışında kesin vaka takibi ile ilgili yeni kararlar için olağanüstü toplandı. Kurul, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kapalı, açık ve semt halk pazarlarında tezgah açmasına pandemi nedeniyle yasak koyduğu, giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye, nalburiye satan esnafın 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren tezgah açmasına gerekli tedbirleri almak kaydıyla izin verdi.
Kurul, Sağlık Bakanlığı'nın 'Hastane Dışında Kesin Vaka Takibi' konulu genelgesi kapsamında da koronavirüs tedavisini takip eden hekimin, hastanın evde takibi veya hastanede tedavisinin sürmesi konusunda yetkili kıldı. Kararda hastaların hastanede veya evde tedavi, takip edilip edilmeyeceği ile ilgili karar klinisyen hekim tarafından verilecek. Klinisyen hekimin, hastanın evde karşılaşabileceği risk faktörlerini sorgulayıp değerlendirecek. Hekim, 'Evde Hasta İzlemi' kurallarına uyum sağlayacağından emin oluncaya kadar hastanın hastanede gözlem altında tutulmasına karar verebilecek.
Kurul, kararının uygulanmasınada, takip ve denetiminin genel kolluk, belediye zabıta teşkilatları, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde yapılacak. Kurul kararlarına uyulmaması halinde 3 bin 150 lira, Kabahatlar Kanunu'na göre 392 lira idari para cezası verilecek ve 2 aydan bir yıla kadar hapis cezası için dava açılabilecek.
 
Editör: TE Bilisim