Antalya'da 2015 yılından bugüne kadar 110 toplu ulaşım şoförü, kurallara uymadıkları için bu işi yapmaktan men edildi.Antalya'da toplu ulaşımda görev yapan 110 şoför, 2015 yılından bugüne kadar yapılan denetim ve şikayetler sonrası, bir daha bu işi yapmamak üzere uzaklaştırıldı. Ayrıca saatine uymayan, durakta durmayan, belediye görevlileriyle tartışan çok sayıda şoföre 7 gün ile 365 gün arasında toplu ulaşım aracı kullanmama cezası verildi.

HER ŞİKAYET DEĞERLENDİRİLİYOR

Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, Antalya'nın Türkiye'de toplu ulaşım konusunda en iyi denetlenen illerin başında geldiğini söyledi. Her araçta 6 kamera bulunduğunu belirten Arslan, her şikayetin değerlendirildiğini kaydetti. Eğer ortada bir sorun varsa bunun kimsenin yanına kar kalmadığını anlatan Arslan, “İşin düzgün yapılması bizim için çok önemli. Duraklarına girmeyen şoförler de cezalandırılıyor. GPRS sistemiyle her otobüs an be an izleniyor. Durağa girmeyen şoförlere 7 gün uzaklaştırma cezası veriliyor" dedi.

CEP TELEFONU İLE OYNAYAN ŞOFÖRE AF YOK

Diğer yandan bugün gazetelere yansıyan haberde otobüs seyir halindeyken televizyon izleyen ve cep telefonunu takip eden şoför A.Ö'ye 20 gün uzaklaştırma cezası verildi. Antalya emniyeti de adı geçen şoföre yolcu güvenliğini tehlikeye düşürmekten para cezası kesti.
Editör: TE Bilisim