Büyükşehir’in geleneksel Ramazan şenlikleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Ramazan geceleri Karaalioğlu Parkıve Şarampol Caddesi’ndeki etkinliklerle başladı. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Ramazan nostaljisi yaşandı.

Antalya’da her yıl olduğu gibi 11 ayın sultanı Ramazan gecelerinin adresi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Parkı’nda kurulan geleneksel Ramazan çarşısı ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Şarampol Caddesi etkinlikleri oldu. Ramazanın ilk gününde iftarını açan Antalyalılar,ardından Karaalioğlu Parkı’ndaki Ramazan çarşısını ziyaret etti.

Ramazan çarşısına ilgi

Antalyalılar Ramazan çarşısında kurulan stantları gezdi alıveriş yaptı, yeme içme ünitelerinden faydalandı. Antalyalılar çarşıda pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle unutulmaya yüz tutmuş Ramazan gecelerini yaşadı.

Adanmış ömürler konseri

Ramazan etkinliklerinin ilk gününde gölge oyunu Hacivat ve Karagöz, özellikle çocukları kahkahaya boğdu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun gerçekleştirdiği 'Adanmış Ömürler İçin' konseri büyük beğeni topladı.

Şarampol'de kostümlü eğlence

Ramazan coşkusunun yaşandığı bir diğer adres ise bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Şarampol Caddesi etkinlikleri oldu. Etkinliklere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Ramazan’ın ilk günü caddede geleneksel kostümlü gezi düzenlendi. Ramazan davulcusu, tahtabacak, kavuklu ve pişekar karakterleri çocuklarla buluştu. Ramazan etkinlikleri 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesi’nde düzenlenecek etkinliklerle devam edecek
Editör: TE Bilisim