Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca, İçişleri Bakanlığı'nın 'Şehir Giriş/Çıkış Tedbirleri' konulu genelgesi doğrultusunda 18 Nisan 2020 tarihine kadar olan şehre giriş çıkış yasağı 15 gün uzatıldı.
Genelge doğrultusunda, sadece seyahat izin belgesi verilen kişi ve araçların şehre giriş ve çıkışlarına izin verilecek. İzin kapsamında olan kişi ve araçlar şöyle:
Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiğinin, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları.
Malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile kente giriş/çıkış yapabilecek ve en geç 72 saat içinde de ilden ayrılmış olacak. Bu şekilde giren ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, maske takma ve sosyal mesafeye uymak zorunda.
YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞINDA TRANSİT GEÇİŞ
Yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların, giriş-çıkış yasağı getirilen araçların Antalya'dan transit geçişlerine müsaade edilecek. Bu araçlar, zorunlu dinlenme molaları/süreleri hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacak.
STRATEJİK SEKTÖRLER
Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ile GSM operatörlerinin baz istasyonlarının bakım ve onarımında görevli olanlar ve araçları. Bu sektörlerde görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabilecek.
İŞYERİ ANTALYA'DA OLANLAR
Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin başka illerde bulunması durumunda, bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile kente giriş/çıkış yapabilecek.
SAĞLIK SEKTÖRÜ
Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar ile medikal cihaz ve aletlerin bakım/onarımını yapan özel sektör çalışanları ve araçları. Görevli olduklarına dair belge veya kimliklerini ibraz etmeleri gerekiyor.
ASKER VE HÜKÜMLÜLER
Terhis olan askerler veya serbest bırakılan tutuklu/hükümlülerden, ikametgâhları Antalya'da olanlar giriş yapabilecek. İkametgâhları il dışında olanlar da çıkış yapabilecek.
AVUKATLAR VE İŞYERİ HEKİMLERİ
Duruşmalara katılması gereken avukatlar, tarımsal zarar ziyan tespit faaliyetini yürüten uzmanlar, işyeri hekimleri gibi çalışanlar görev belgesi, duruşma tebligatı gibi belgeleri ibraz etmeleri şartıyla giriş-çıkış yapabilecek.
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ
Diğer illerden Antalya'ya gelecek veya Antalya'dan diğer illere gidecek mevsimlik tarım işçileri, İçişleri Bakanlığının 2 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan 'Koronavirüs Tedbirleri/Mevsimlik Tarım İşçileri' konulu genelgesindeki esaslara uyulması kaydıyla kente giriş/çıkış yapabilecek.
AĞIR CEZALARI VAR
İzin kapsamında olanlar dışındaki tüm araç ve kişilerin Antalya'ya girişi ve çıkışına izin verilmeyecek. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL, idari para cezası olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca TCK kapsamında da alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hükmü uyarınca adli makamlara sevk edilecek.
 
Editör: TE Bilisim