Demre Kaymakamı Murat Uz sektör temsilcileriyle beraber ilçedeki örnek seracıları ziyaret etti ve ürünler hakkında bilgi aldı.

   Antalya’nın Demre İlçesi Kaymakamı Murat Uz, beraberinde sektör temsilcileri ile birlikte örnek seracıları ziyaret etti. Ürünler hakkında bilgi aldı.

    Demre Kaymamı Murat Uz, ilçede Entegte ve Kontrollü Ürün Yönetimi Peojesi’ne katılan üreticilerin seralarını ziyaret etti. Kaymakam Uz’un ziyaretine Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Demre Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları katıldı.

   Kaymakam ve beraberindekiler önce kontrollü domates üretimi yapan üretici İzzet Boztepe ve Demre’de ilk kez serada muz üretimine başlayan Yusuf Orakçal’ın seralarını ziyaret etti. Üretim hakkında bilgi aldı. İki üreticiye “Entegre ve Kontrollü Üretim Sertifikilarını “ verdi. Ardından Demre’de ilk kez serasına Ejder meyvesi diken doktor İbrahim Saydam’ın seralarında incele yaptı. Ardından farklı seralarda yapılan biber ve domates üretimini inceledi. Üretim hakkında bilgi aldı.

   Kaymakam Murat Uz incelemeler sonrası yaptığı açıklamada”İlçemizde bu projeye katılan  üretici var. Öncelikle bu sayıyı artırmak gerekiyor. Devletimiz biyolojik mücadelede dönüm başına 400 lira, iyi tarım uygulamasında da ek dönüm başına 150 lira destek veriyor. Bu rakam az değil. Buradan şunu söyleyebilirim. Sürekli olarak bu seralardan numune alınıyor. Antalya’da laboratuarlarda inceleniyor. Bu seralarda haftalık kontrol yapılıyor. Sürekli gözlem altında. Vatandaşımız domates döllemede arı, hastalıkla mücadelede böcek kullanıyor. Bu nedenle bu ürünleri herkes korkmadan yiyebilir. Bunun seracılarımızın tamamı uyguluyor. Demreli seracılar, son yıllarda farklı türler üretiyor. Demre’nin biberi, domatesi Avrupa’nın her yerine ihraç ediliyor. Ürün kalitesi ve çeşidi açısından Demre gerçekten zengin. Şu anda fiyatlarda üreticinin yüzünü güldürüyor” dedi.
  

 
Editör: TE Bilisim