On bir ayın sultanı Ramazan ayı, fazilet ve bereketiyle hayatımıza anlam katacak. 26 Mayıs 2017 Cuma günü akşam ilk teravih namazımızı kılıp ilk sahurumuzu yapacağız. 27 Mayıs Cumartesi günü Ramazanın ilk günü oruç tutacağız.

 Zaman ve mekanlar içindekilerle anlam ve değer kazanır. Yılın 12 ayından biri olan Ramazan ayını diğer aylardan farklı ve değerli kılan şeyler vardır. Ramazan ayı Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirildiği aydır. Kadir Gecesi ilahi hitabın beşeriyetle buluştuğu gecedir. Bu ayda tutulan oruç, riya ve gösteriş karışmadığı için Allah katında ayrı bir yere sahiptir. Oruç tutanların cennete girişleri, “Reyyan” isimli sadece oruçlulara tahsis edilen kapıdan olacaktır. Oruçluya iftar ettirmek sevap kazanma vesilesidir. Bu ayda verilen sadakalar, yapılan hayırlar daha değerlidir. İşte bütün bu kıymetli amellerin ve faziletlerin Ramazan ayında bulunuyor olması, bu ayı anlamlı ve değerli kılmaktadır.

  Müftülük olarak ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Camilerimizin temizlik ve bakımları yapıldı. Görevlisi olmayan camilere, imkanlarımız nispetinde görevli vermeye çalıştık. Özellikle Ramazan ayını yaylada geçirmek isteyen vatandaşlarımız için yayla bölgemizdeki boş camileri, görevlendirme yapmak suretiyle Ramazan için hazırladık. Ramazan ayının güzelliklerinden olan toplu iftar sofraları birlik ve beraberliğimize katkı sağlıyor. İlçemizdeki iftar sofralarında, iftar öncesi görevlilerimiz tarafından iftar programı gerçekleştirilecek. Ramazan boyunca camilerimizde mukabeleler okunacak. Kadın-erkek büyük küçük herkes akşamları teravih namazı ile camilerde buluşacak. Gecelerimiz sahur ile bereketlenecek. Fakirler, zekat ve sadakalarla sevinecek.

  Zenginler, fakirleri sevindirmenin mutluluğunu yaşayacak. İftar öncesi yaşanan tatlı telaş, Ramazan hatırası olarak zihinlerimizde olacak. Bu vesile ile Ramazanın ferdi planda ibadet ve davranışlarımıza katkı sağlamasını, toplum olarak huzur, barış ve birliğimizi temin etmesini, İslam aleminde akan gözyaşını dindirmesini, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyor ve tüm Kaş’lı hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum.