Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde oturan 85 yaşındaki Hanım Can, müftülük tarafından düzenlenen kursa katılarak Kuran öğrendi.

 Korkuteli'ne bağlı Çaykenarı Mahallesi'nde Korkuteli Müftülüğü tarafından Kuran kursu açıldı. 8 aydır devam eden ve 30 kursiyerin katıldığı kursa Hanım Can da katılarak Kuran okumayı öğrendi. Kursu ziyaret eden İlçe Müftüsü Duran Turgut, çalışmaları inceledi.

 Kurs hocası Habibe Turgut, kursun günde 5 saat olmak kaydıyla 8 ay sürdüğünü anlattı. Turgut, "Kursumuza katılan 22 yaş ile 85 yaşına kadar kadınlarımız var. Derslerimizde öğrencilerimize ayrıca peygamber tarihi, ibadet, ahlak ve itikat konularını da anlatıyoruz. Kursiyerlerimizden çok memnunuz. Çok azimli ve gayretli görüyor, bu nedenle teşekkür ediyoruz" dedi.

 Kuran okumayı öğrenen Hanım Can, "85 yaşında Kuran öğrenmem beni çok sevindirdi. Azmettikten sonra başaramayacağımız bir şey yok. Hocamızın sayesinde Kuranı öğrendim" diye konuştu.

 İlçe Müftüsü Duran Turgut da "Kadınlarımız çok azimli. Kuranı öğrenmenin yaşı yoktur. Biz yönetmenlik gereği ilköğretimi bitiren kızlarımızdan başlıyoruz. Ama 70- 80 yaşındaki bir bayan kursiyerimiz gençlere örnek olacak şekilde Kuran öğreniyor. Azminden dolayı tebrik ediyorum. Kursa gelen bayanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim