Antalya'da iş kadını Hatice Bozkurt'un çabasıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen kadınların oluşturduğu 'Antalya Kadınlar Çiçek Açıyor Platformu' tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Antalya Turizm Festivali, gala gecesiyle başladı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Fuayesi'nde 'Turizmci Motivasyon Buluşması' adıyla düzenlenen galaya, 'Çiçek Açan Kadınlar Projesi'ne destek veren sivil toplum kuruluşları (STK), turizmciler ve sanatçılar büyük ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği etkinlikler kokteylle başladı. Galaya gecesinde bir de sürpriz yapıldı ve projeye destek veren iş kadını Leyla Alaton'un doğum günü kutlandı.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Duygulu anlar yaşayan işkadını Leyla Alaton, hep bir ağızdan söylenen 'İyi ki doğdun Leyla' temposu ve alkış eşliğinde kendisi için hazırlanan pastanın üzerindeki mumları söndürdü. Leyla Alaton, pastayı projenin mimarları Hatice Bozkurt, Nurten Ünsev ve Şule Billur'la birlikte kesti.

KADIN FİGÜRLÜ ÖDÜLLER

Sunuculuğunu Şule Billur'un üstlendiği 'Turizmci Motivasyon Buluşması', kokteylin ardından Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) gösteri salonunda devam etti. Proje destekçisi resmi kurum ve STK temsilcilerine seramik sanatçısı Nagihan Elibol'un çalışması kadın figürlü seramik heykeller verilerek teşekkür edildi.

Antalya'da Kadınlar Çiçek Açıyor Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Hatice Bozkurt, "Antalyalı kadınların küçük bir kıvılcımıyla hayata geçirdiğimiz 'Kadınlar Çiçek Açıyor Projesi' kısa zamanda filizlendi, olumlu tepkiler aldı. Platform kadınlarımızın katılımıyla daha da büyüdü, çiçek ve turizm sektöründen destekler arttı. Bu yıl ilk festivalimizi düzenledik. 'Eğer bir kadının yüzü gülüyor, başında çiçek tacı, boynunda çiçek kolyesi taşıyor ise o kentin insanları mutludur' sloganıyla da projeye hareket kazandırdık. Antalya markasının tanıtımına şehrin kadınlarının katkı sağlamasını amaçladık" dedi.

IŞIK, 'ANA TANRIÇA' OLDU

Açılış konuşmalarının ardından ANTDOB sanatçıları bale gösterisi sundu. Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da Olgunlaşma Enstitüsü'nde hazırlanan 'Ana Tanrıça Kibele' kostümüyle sahneye çıktı, orkestra eşliğinde ana tanrıçanın dilinden 'Anadolu Uygarlıkları ve Kadın' konulu sunum yaptı. Tarihsel kostümüyle dikkati çeken Prof. Dr. Işık'ın anlatımı büyük bir ilgiyle dinlendi.

POPERA KONSERİ

Programın sonunda bir sürpriz daha yaşandı. 'Çiçek Açan Kadınlar Projesi'nin kahramanlarından turizmci iş kadını Nurten Ünsev, ABD'de yaşayan, Bulgaristan asıllı sanatçı Krassimir Avramov'la sahneye çıktı. Pop ve opera müziklerini harmanlayıp 'Popera' adını veren Avramov, şarkılarını Ünsev ile seslendirdi.
Editör: TE Bilisim