Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 'Kadın Hakları Yasal Eğitimi Konferansı' düzenlendi.
Kaş Belediyesi'nde düzenlenen konferansa KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve Avukat Esra Atak Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş Belediye Meclis Üyesi Dürdaniye Yoldaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Tülin Tuna, KADEM İl Gençlik Komisyonu Başkanı Lien Seher Işıldak ve Kaşlı kadınlar izledi. Konferans öncesinde slayt gösterisi ile kadın hakları ve KADEM'in yaptığı çalışmalarla kadına karşı şiddet anlatıldı.
 
 Konferansta konuşan Avukat Esra Atak Öztürk, "Bir toplumda kadın etkin olarak her alanda yer alıyorsa kadın varsa demokrasi vardır. Bu nedenle KADEM olarak Antalya'nın 19 ilçesinde bu eğitim konferanslarını düzenliyoruz. Kadınların yasal hakları nelerdir? Bunları anlatıyoruz. Kadınlar, sanayi devrimi ile toplumda erkekle eşit hakları kazandı. Ancak sorunlar var. Biz var olduğunu kabul ettiğimiz eşitlikte adaletin sağlanması için mücadele ediyoruz. Bunun sağlanması ancak yasal haklarımızı bilmekle bu hakları istemekle olur" dedi.
 
 Avukat Öztürk, kadınlara yönelik şiddete ait yasal hükümler, ev kadınlarının sosyal güvenliği ile ilgili hükümler, evlenme ve boşanma ile ilgili yasal hükümler konusunda da bilgi verdi.
 
 KADEM İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş da "Kadınlar haklarını tarih boyunca hep mücadele ile kazandı. Birçok işi kadınlar yapmak zorunda değil. Ancak toplumsal baskılar, gelenek ve görenekler birçok işi kadının sırtına yüklemiştir. İşte bugün burada kadının yasal haklarını anlatmaya çalıştık. Bu haklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız" diye konuştu.
 
 Konferans soru- cevap kısmıyla sona erdi.



Editör: TE Bilisim