Kaş’ta  kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) , Eğitim Sen, ve Kaş Kadın Platformu Temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar. Kutlama Toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP)  Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Partinin Yönetim Kurulu Üyeleri, ile Kadın Kolları Üyeleri, Eğitim Sen, Kaş Kadın Platformu Temsilcileri, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan ile Kaş’lı Kadınlar ve Vatandaşlar katıldılar.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) , Eğitim Sen ve Kaş Kadın Platformu Temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar. Kaş Kadınları adına Serap Gürbüz tarafından yapılan açıklamada; “  Kadınlarımız şiddetin her türlüsünü artarak görmektedirler. Cinsiyetimiz ile ilgili baskılar artıyor.Bu nedenle 2017 Mart’ında Türkiye’nin her yerinde kadın isyanı artıyor.Üreten, yaratan,büyüten güç olduğumuzun farkında olarak şiddete alışmayacak , yoksulluğa katlanmayacak bu sömürü çarkını dayanışma ile kıracağız “ denildi.
 
Eğitim-Sen adına yapılan açıklamayı Özlem Keskin yaptı.Keskin açıklamasında ;  “ Kadınların kurtuluş mücadelesinin sembolü olan 8 Mart tarihsel bir olayın yıl dönümü olmaktan öte mücadele tarihinin çeşitli uğraklarının bir kazanımıdır.Bizi  geleceksiz, kimliksiz , iradesiz ve güvencesiz bırakmak isteyenlere hayır diyoruz “ dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP)  adına açıklamayı ise Hacer Bilgiç yaparak şunları söyledi; “  Dünyada yaygınlaşan otoriter rejimler kadın düşmanıdırlar.Kazanılmış haklarımızdan geriye dönüş olmayacaktır.Kutsal denilen ailede şiddet meşrulaştırılmıştır.Din kisvesi ile toplum ikiye bölünmüştür.Kadın Müslüman başörtülüdür denilerek kamudan dışlanmıştır.Her gün en az bir kadın öldürülmekte ve tecavüze , şiddete maruz kalmaktadır.Bizi şiddet politikaları ile ülkenin bu günü geleceğine dair umutsuzluk ve inançsızlığa sürükleyenlere karşıyız.Tek başına olmaz.Hayır , 8 Mart’a doğru kadınlar birlikte güçlü diyoruz “
 
Cumhuriyet Meydanındaki kutlamanın ardından Kaş Kültür Evinde Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu’nun hazırladığı ve Kaş’ta işlenilen kadın cinayeti sonucu hayatını kaybeden Fulya Özdemir’in anısına düzenlenen Emekçi Kadın Konulu Fotoğraf Sergisi gezildi. 
Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu Üyeleri Figen Akyıldız, Semra Yılmaz, Sinem Yıldız, Zeynep Melikoğlu, Hayriye Yüksel, Yıldız Kalkan, Saniye Benlioğlu, Serap Tuna ve Arzu Coşkun tarafından çekilen 50 kadın fotoğrafı'nın yer aldığı Sergi 20 Mart Tarihine kadar açık kalacak.

Kültür Evindeki etkinlikte daha sonra 1970- 1980-1990’lı yıllarda Yeşilçam da çekilen filmlerde kadının imajını zedeleyen sahnelerin yer aldığı belgesel film gösterisi izlendi.










 
Editör: TE Bilisim