Kaş İlçesi ve bölgesi, 54 mahallesi ile küçük  bir ülke coğrafyasını kapsayan yüz ölçümü ile bölgesel olarak geniş bir alanı kapsıyor.
Neredeyse bir günde ilçenin tamamını araçla dolaşmak  mümkün değil. Öyle ki İlçemizin  kıyı şeridi bile bir çok  İlin kıyı şeridinden daha uzun.
Kaş, yüzölçümü toplamında 232 bin km2'yi bulan yüzölçümü ile bir çok ilden daha geniş bir coğrafyaya sahiptir.
İşte böylesine bir bölgeyi  yöneltmek ve tüm yerel hizmetleri ulaştırmak epey zor hale gelmiştir.  Büyükşehir Yasası ile birlikte yerelden hizmet alanı  iyice genişlemiştir. Hizmetlerin ulaşmasının geç olduğunu hepimiz biliyoruz. 2022 yılı  itibari ile Kaş Belediyesi Antalya İlinin  yüzölçümü olarak 6'sı, ekonomik büyüklük olarak 5 inci büyük ekonomik gücüne sahip. Belediye gelirleri, birçok işletmesi ile birlikte birçok İlçe Belediyesinin gelirlerini geride bırakıyor. Başta Turizm gelirleri olmak üzere Tarım gelirleri ve diğer  gelirler bölgeye ciddi bir güç ve büyük bir rant sağlıyor.  2022 yılı Turizmde ve Tarımda  esnafın yüzünü  biraz olsun güldürdü. Ancak gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerinin yüksek oluşu hala çiftçinin  ve esnafın en büyük handikapı ve sorunu olmayan devam ediyor.  Coğrafi genişligin büyük ve yol mesafelerinin uzun oluşu hizmetlerin geçikmesine ve maliyetlerin yüksek  olmasına neden oluyor.  İmar alanlarının hala yeterli olmaması ve kaçak yapıların hızla  artması İmar kaosunu git gide büyüterek isin içinden çıkılmaz hale getiriyor. Öyleki rant uğruna kaçak yapıların yapılması insanlar için artık normalmiş gibi bir durum arz ediyor. Bir an önce planlı İmar çalışmaların yapılması ve imar alanlarının genişletilmesi ve nüfus artışına İmar planlarının  yapılması artık zorunludur.   Yerel Belediye olarak  Kaş Belediyesinin oy beklentisi ile özellikle yandaş olan mahallelere hizmeti yapması bizleri ciddi olarak kaygılandırmaktadır. Hizmette bölge ayrımı ve partili insan yapmak doğru değildir. Siyasetin etik olarak eşit  ve paylaşımcı olması gerektiğini hep söyleyip durduk. İktidar Belediyesi oy beklentisiyle yandaşlara  bol bol rant ve hizmeti  ulaştırması diğer  bölge halkına açıkça haksızlık teşkil etmektedir.  Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Halkta algı oluşturarak beyinleri uyuşturmak ve gelecekte yıkılmaz armada oluşturmak nereye kadar sürecektir. Ancak bu durumda artık uzun sürmeyecek  gibi görünüyor. Görünen köy kılavuz istemez.  Önümüzdeki hayat pahalılığı bizleri açıkça düşündürmektedir. Halka  bunca pahalılığı ve eziyeti reva görenler  elbette seçimlerde  karşılığını görecektir.
  Bu nedenle Cumhuriyetin 100.yılı olan 2023 yılı için aydınlık iyi ve güzel  günlerin çok yakında geleceğini umarak ona göre beklentilerimizi karşılamak için için  yeni bir döneme kendimizi hazırlayacağız. Gençlik için iyi bir gelecek  hazırlanmak zorundayız.  Yeşil alanlar ve ormanlar bizler için önemlidir. Gwjecegimiz olan çocuklarımıza rant için beton yığını değil yaşanası bir memleket bırakmak için çalışmalıyız. 2023 yılı  Genel Seçimlerle ve 2024 yılında ise Yerel Seçimlerle artık yeni bir döneme gidiyoruz.
Ülke genelindeki hayat pahalılığı ve geçim sıkıntıları  bölgemize de yansıtmaktadır.  Asla ümitsizliğe kapılmadan gelecek güzel ve aydınlık günlere  kendimizi hazırlamalıyız..
Bu vesile ile Cumhuriyetin 100.yılında 2023 yılının ülkemize, halkımıza  sağlık, mutluluk, huzur ve aydınlık güzel günlerin yaşanmasını diliyorum Cumhuriyetin 100. yılını  ve  Yeni Yılınızı Kutluyorum.
 
Esenliklerle kalın...