KAŞ ÇPAL'DEN TEKNE TURU KAŞ ÇPAL'DEN TEKNE TURU

    Kaş’ta bu yıl 3’üncüsü açılan Kaş Kınık Tarım Fuarı yoğun ilgi gördü.

    23- 25 Nisan tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve törenle açılan Kaş Kınık Tarım Fuarına vatandaşlar ve işletme sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Kaş İlçesinin Kınık Mahallesi’nde açılan fuarda ziyaretçiler, tarım sektöründeki gelişmeleri daha yakından görme ve gözlemleme fırsatı bulabildi. Kaş Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) denetiminde düzenlenen fuara, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Ziraat Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) destek verilen ve Marmaris Fuarcılık Organizasyon Halkla İlişkiler Limited Şirketi (MARFO Fuarcılık) tarafından gerçekleştirilen fuarda, yüzlerce farklı marka tarımsal ürün ve tarımda kullanılan ekipmanlar yer aldı. Etkinlik kapsamında ulusal ve uluslararası bitki ve bitki besleme, gübre şirketleri, tarım iş makineleri, sera kurulum ve nayloncuları, sulama sistemleri, traktör, traktör yedek parçası satış, ürün geliştirme, yeşertme ve kızartma firmaları ziyaretçilerle buluştu. Fuara 75 firma katıldı. Kınık Kapalı Pazar Yeri’nde 75 katılımcı firmanın hazır bulunduğu fuar, 23-25 Nisan tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilen fuara vatandaşlar tarafından ilgiyle ziyaret edildi.

   Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, yaptığı açıklamada; ” Kaş İlçemizin Kınık Mahallesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuarın açılışını törenle gerçekleştirdik. Kaş Belediyesi olarak Kaş Tarım Fuarı’nın destekçisiyiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu fuar Kaş İçin, bölge için çok önemli. Fuarı ziyaret eden İhtiyaç sahipleri fuar alanında kurulan stantlarda çeşitli tarımsal ürünler ve tarım ekipmanlarını seçerek, beğenerek temin edebilecek. Tarım sektöründeki firmaları ve ziyaretçileri bir araya getirecek fuarın tüm üreticilerimize, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Fuarın açılışına, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, belediye meclis üyeleri ve MARFO Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan da katıldı.  2 gün açık kalan Kaş Kınık Tarım Fuarı 25 Nisan Perşembe günü akşam kapanış töreniyle gelecek yıl tekrar açılmak üzere kapılarını kapattı.

Editör: ADEM AYDIN