Destanın şanlı oğlu Oğuz bizim,
Çaldıranı toz eden Yavuz bizim,
Yürüdük tankların tam üzerine,
Çocuklar rahat olun, Temmuz bizim
 
15 Temmuzda, Yüce Türk Milleti, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kalmıştır.
Üzerlerine askeri üniforma giymiş alçak bir ihanet şebekesinin unsurları tarafından milli orduya ait silahlarla 248 vatandaşımız şehit edilmiş,2196 vatandaşımız yaralanmış, gazi meclis bombalanmış, halkın iradesi ile seçilmiş parlamenter rejim askıya alınarak yerine bir dikta yönetimi tesis edilmeye kalkışılarak,işgale zemin hazırlanılmıştır. 
 
Bu hain kalkışmanın baş aktörünün FETÖ/PDY olduğu aşikardır.
Bu alçak yapı, yıllar içinde yetiştirerek devlet erkine yerleştirdiği örgüt üyeleri vasıtasıyla kanla,imanla kurulan,Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bütünlüğünü yok etmek ve yerine din kisvesi altında bir devlet inşa etmeyi amaçlamıştır.
Yabancı ülke istihbarat örgütlerinin maşası olan bu yapının vatan, millet, devlet, bayrak  gibi bir derdi yoktur.
Dinimize ait kutsal kavramlar, bu yapı için sadece amaca ulaşmak için kullanılan bir araç ve büyük kitleleri istismar etmek için başvurulan yoldur.
Ne ülkemizin toprak bütünlüğü, ne de devletimizin bekası bu alçak yapının değer verdiği kavramlar değildir.
Bunun içindir ki, bu alçaklar tarihte eşi benzeri görülmeyen bir ihanete kalkışmış, milletin namuslarını emanet ettiği milli orduya ait silahları vatandaşlarımıza karşı hayasızca kullanmıştır.
Ancak bu alçaklar aziz Türk Milletinin, canına kast eden düşmanlara karşı tarihte pek çok kez canı pahasına yaptığı cesur direnişi göz ardı etmiş ve milletimizin bu hain kalkışmaya karşı da canı pahasına direneceğini düşünememiştir.
Nitekim bu kez de Adı Devlet Kendi Devlet, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli Beyin dirayeti,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TAYYİP ERDOĞAN’ın daveti  üzerine, Yüce Türk Milletimiz tanklara, uçaklara, her türlü ağır silaha karşı göğsünü siper etmiş ve hayasızca süren bu akını da tarihte pek çok kez durdurduğu gibi, bir kez daha durdurmayı başarmıştır.
 
Cumhurbaşkanım emretti : “sokağa çıkın”
Cesaret devini göğsüne takın,
Şu koşan nineye, dedeye bakın,
Çocuklar rahat olun, Temmuz bizim.
 
Bu şanlı destanı kanları ile yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun bir hayat diliyorum.
Bu düşünceler ve kararlılıkla bir kere daha yüksek sesle ifade etmek isteriz ki; “15 Temmuz Destanı”nı “Unutmayacağız Unutturmayacağız”.
Ülkemizdeki mevcut demokratik devlet sistemini kesintiye uğratmayı amaçlayan ve halkın iradesini yok sayan kalkışmalara geçit vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.
Bunlara karşı daima tek yürek olarak direneceğiz.
 
Şanlı bayrak elde gider hainin üstüne,
Ya kuzgun leşe der, ya devlet başa,
Millet bir oldukça yok telaşa,
Çocuklar rahat olun Temmuz bizim, bu vatan bizim.
 
                                                          Ayhan YILDIRIM
                                                   Kaş SYD Vakfı  Müdürü
Editör: TE Bilisim