19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü Antalya'nın Kaş ilçesinde coşku ile kutlandı.
Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Kutlamalara Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaymakam Refiki Osman Sarı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol,  Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan, Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Volkan Güler, Ak Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende şiirler okundu. İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Ata'nın Gençliğe Hitabesini ve gençliğin cevabını okudu. Bir öğrenci piyano gösterisi yaptı. Grup ve solo halinde dans gösterileri yapıldı. Jimnastik, karate gösterileri ve halk oyunları gösterileri yapıldı. İki öğrenci boks gösterisi sundu. İnce Boğaz Plajı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar düren Gençlik Koşusu yapıldı. Tören liseler arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve gençlik koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaş İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Volkan Güler yaptı.
Kaş Setur Marina'da kalan 8 tekne ise denize açılarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor Bayramı'nı denizde kutladı ve denizde saygı duruşu yaptı. Kıyı şeridini takip ederek, eski Kaş Yat Limanı'na gelen tekneler, bayram kutlamalarına katılanları selamladı.
 
Editör: TE Bilisim