Antalya’nın Kaş İlçesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle Coşkuyla kutlandı.

KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANI’NDA DÜZENLENECEK RESMİ TÖREN İLE BAŞLADI

Resmi Törenler Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Bilal Duvar, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen,CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Askeri Erkan, Kamu Kurumlarının Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Vatandaşlar, Anaokul, İlkokul ve Ortaokullar bayrak ve flama, öğrenci, öğretmen ve tüm idarecileri katıldılar.

Tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi’nin Atatürk büstüne sunulması ile başladı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin anısına saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı söylendi ve Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Ardından Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş Törene katılanların bayramını kutladılar.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Atılgan konuşmasında ; “ Biz biliyoruz ki, dünyanın en şanslı milletiyiz. Biz Biliyoruz ki, dünyanın en şanslı çocuklarıyız, biz biliyoruz ki, dünyanın en sevgi dolu milletiyiz. Çünkü biz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedeflerde dünyaya ve tarihe sevgiyi, barışı ve dünyanın güzelliğini gösteriyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden birisi, dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir devlet adamının gösteremediği büyüklüğü bizlere gösteren Ulu önder Atatürk’ün çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını armağan etmesidir. Hiçbir ülkenin, hiçbir liderin çocuklarına bu kadar önem verdiği bir bayram hediyesi yoktur. Atatürk bu bayramı aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan etti. Ne mutlu hepimize.  Bu bayram hepimizin. Kutlu olsun.” Dedi.

Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Resim Şiir Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilkokul, ortaokul öğrencilerine ödüllerini takdim ettiler.

Tören Kaş Merkez İlkokulu 4.Sınıf Öğrencileri Defne Süt, Mehmet Kağan Eğriboyun, Oruç Nur Kılıçparlar, Melek Sude Sever, Umay Defne Sönmez ve Yağız Veli Hacıvelioğlu tarafından “ 23 Nisan Duyguları” adlı şiirin okunması ile devam etti. Daha sonra Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri, 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Öğrencileri, Merkez İlkokulu 1/B Sınıfı Öğrencileri, Kaş Merkez İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Kaş Merkez İlkokulu Öğrencileri Step Gösterilerini sundular. Daha sonra Kaş Güneş Sahne Sanatları ve Bale Kursu Öğrencilerinin gösterilerini sunmalarının ardından tören sona erdi. 

Resmi törenlerin ardından Kaş Merkez İlkokulu tarafından Akça germe mesire alanında “ Uçurtma Şenliği” yapıldı. Kutlamalar kapsamında Patara İlkokulu ve Ömer Halisdemir İlkokulu tarafından Patara Antik Tiyatro’da kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Kaş’ta 23 Nisan Kutlamaları Programı Kapsamında Donanma Gemilerinden TCG Rüzgar Kaş Marinada Halkın Ziyaretine açıldı.Ayrıca Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığına Ait Bot Vatandaşlar tarafından gezildi.

 
Editör: TE Bilisim