TBMM 101 YAŞINDA NİCE YILLARA YAŞASIN 23 NİSAN
Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘nın coşkusunu pandeminin gölgesi de dindiremedi.
Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’sinin açılışının 101. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kaş’ta da bu yıl Koronavirüs (Kovid-19)  salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sokaklar yerine evlerde, balkonlarda kutlandı. Kaş İlçesi’nde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan sade törenin ardından akşam saat 21:00’de evlerde ve balkonlarda kutlandı.
KAŞ’TA  PANDEMİ GÖLGESİNDE ANMA TÖRENLERİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kaş’ta Cumhuriyet Meydanı’nda sade bir tören düzenlendi.
Kaş İlçesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okunduktan sonra sade törenle tören sona erdi. Kaş İlçesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda sosyal mesafe dikkate alınarak tören gerçekleştirildi. Resmi tören sırasında Koronavirirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyuldu. Katılımcılar ın sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat ettikleri gözlemlendi.
BAYRAM COŞKUSU BALKONLARDA
23 Nisan kalplerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri salgın tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla yapıldı. Ama Kaşlılar evini, balkonunu şölen yerine çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçen yıl olduğu gibi yine pandeminin gölgesinde kutlandı. Buruk geçen bayram kısıtlı etkinliklerle renklendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kaş’ta da coşkuyla kutlandı. Balkonlarına çıkan Kaşlılar, saat 21.00'de İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudu. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinin balkonlarında kutladı. Kaş ilçesinde bulunan evlerde ve sitelerde vatandaşlar, saat 21.00'de hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Bir vatandaşın balkonuna kurduğu müzik sistemi sayesinde binlerce kişi aynı anda İstiklal Marşı'nı okurken, marşın sonrasında ise çalan şarkılarla kutlamalar devam etti. Ellerinde bayraklarla balkonlara çıkan vatandaşlar, çalan marşlar ve şarkılara uzun süre eşlik etti. Kimi vatandaşlar ise ışıklarını kapatıp açarak kutlamalara devam etti. Balkonlara çıkan 7'den 70'e vatandaşlar, unutulmaz anlar yaşadı. Kaş Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ve  tirafik ekipleriyle birlikte Kaş Belediye Zabıta ekipleri ise Atatürk Bulvarından Cumhuriyet Meydanına  kadar geçit yaptı.
'TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ EBEDİYEN YAŞATILACAKTIR'
Yaşadığı bayram coşkusunu anlatan Huriye Aydın "Şu anda balkonlar meydanlarımız. Bugün sadece 101. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı değildir. 23 Nisan ruhu aynı zamanda hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ifadesi ve bunun 'Ya istiklal, ya ölüm' olarak haykırılmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi ebediyen yaşatılacaktır. Göğsümüzde iman, kulaklarımızda ezan, gözlerimizde bayrak, bedenimizde vatan. Bu vatana sahip olundukça Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşatılacaktır" diye konuştu.
'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'
Saime Ustaer ise "Ne mutlu Türküm diyene. Çok duyguluyuz. Çok mutluyuz. Yasaklı, virüs nedeniyle engelli gibi olsa da hamdolsun tüm apartmanlarda balkonlarda komşularımızla birlikte kutluyoruz. Daha nice 100 yıllara diyorum" dedi.
KAŞ YAT LİMANINDA ANEMON DALGIÇ TEKNESİ’NDE 23 NİSAN ÇOŞKUSU
Kaş Yat Limanında Anemon adlı dalgıç teknesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
Kaş Yat Limanında Anemon adlı dalgıç teknesinin sahibi Hasan Kırbaş tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle gelin gibi süsledi. 23 Nisan akşamı saat 21:00’de Yat Limanındaki teknede bir çocuk tarafından önce İstiklal Marşını hopörlörden okudu. Daha sonra Atatürk marşları ve kahramanlık türkü ve marşlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. KAŞ BELEDİYESİNDEN 10 BİN ÇOCUĞA HEDİYE
Kaş Belediyesi 23 Nisan minibüsü KAŞ VE MAHALLELERE GİDEREK ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ KAŞ BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN KORTEJİ
Antalya’nın Kaş İlçesinde Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkan Mutlu Ulutaş, 23 Nisan otobüsüyle cadde ve sokakları gezip çocukların bayram sevincini paylaştı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 101’inci yıl dönümü ve ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları, yeni tip koronavirüs (Kovit-19)salgını nedeniyle kısıtlandı.
Kaş Kaymakamı Yazıcı  ve Belediye Başkanı Ulutaş çocukların 23 nisan bayram coşkusuna ortak oldu. İlçede, Kaş Belediyesinin 23 Nisan Otobüsü ile müzik eşliğinde gezerek, cadde ve sokaklarda çocuklarla buluşan Yazıcı ve Ulutaş, onlara hediyeler verdi. Öte yandan Kaş Belediyesi,54 Mahallede 10 bin çocuğa oyuncak dağıttı.
Çocuklara 23 Nisan sürprizi hazırladıklarını belirten Başkan Mutlu Ulutaş yaptığı açıklamada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını bu yıl salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukların ayağına kadar götürdük. Belediyemizin hazırladığı gezici minibüs ile 23 Nisan’ı çocuklar ve aileleriyle kutladık. Bayramın coşkusunu gezici aracımızla çocuklara yaşattık. Balkonlardan birbirimize ulaştık.. Bu zor günleri elbirliğiyle atlatacağız” dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan çocukları unutmadı. Bayram coşkusunu bu yıl evlerinde yaşamak zorunda kalan çocuklar için Kaş Belediyesi 10 bin oyuncak hazırlayarak görevli ekiplere hediyeleri çocuklara dağıttı. Kaş’ta 23 Nisan’da gezici minibüs ile Kaş İlçe ve merkezi başta olmak üzere mahalleler gezildi. Ses sistemiyle donatılan araçtan çocuk şarkıları çalınarak çocukların bayramı kutlanırken, oyuncak ve bayrak dağıtıldı.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim