İskenderun 1. Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda 1979 yılında 79/2 tertip askerlik yapan 30 arkadaş, 40 yıl sonra Kaş ilçesi Gömbe Yaylası'nda buluştu.
  1979 yılında 79/ 2 tertip olarak İskenderun 1.  Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda denizci olarak askerlik görevine başlayan, bir grup arkadaş 40 yıl sonra Antalya’nın kaş İlçesi’nde Gömbe Yaylası’nda buluştu. 40 yıl sonra gerçekleşen buluşma, duygulu anlara neden oldu. 1979 yılında acemi asker olarak İskenderun 1. Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda acemi olarak askerliğe başlayan arkadaşlar,  tam 40 yıl sonra bir araya geldi. Demre Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Gökçe ve Kemer’in Tekirova Mahallesi eski Muhtarı Ahmet Adaletli’nin organize ettiği buluşmaya, Antalya’nın ilçelerinden, Muğla, Mersin ve Bursa’dan 30 arkadaş katıldı. Gömbe Yaylası’nda 40 yılın hasretini giderdiler. Bol bol sohbet ettiler.
    40 yıl sonraki buluşmayı organize eden Demre Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Gökçe yaptığı konuşmada”İskenderun’daki acemi birliğinin ardından, Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki deniz birliklerine usta asker olarak dağıldık. O yıl 20 Temmuz Barış Harekatı gerçekleşmişti. Yakın olan arkadaşlar birbirimizle sürekli görüştük. Bağlarımız kopmadı. Herkesin bağı olan bir iki arkadaşımız vardı. Bu buluşmayı planladık. 40 yıl sonra 30 kişinin katılması büyük başarı. Her yıl 20 Temmuz günü buluşmaya karar verdik. 40 yılın hasretini giderdik. Anılarımızı tazeledik. Hemen hemen hepimiz dede olmuşuz. Çok duygulu anlar yaşadık” dedi.
 
Editör: TE Bilisim