Kaş ilçesinde D400 karayolunun Akçagerme Plajı ile Kaş Devlet Hastanesi arasındaki 2 kilometrelik bölümü yeniden yapılıyor.

   Antalya’nın Kaş İlçesi ile Kalkan Mahallesi arasında kalan D - 400 karayolunun Akçagerme Plajı ile, Kaş Devlet Hastanesi arasındaki iki kilometrelik bölümü yeniden yapılıyor.  Karayolları Genel Müdürlüğü Antalya 13. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında, iki kilometrelik bölüm iki aydır trafiğe kapatıldı. Kaş’tan Kalkan yönüne doğru ulaşım, Gökseki Mahallesi üzerinden sağlanıyor. Proje,  milyon 500 bin liraya ihale edildi. Proje ile, yol  üç şeritli hale getiriliyor. Genişliği 19 metreye çıkarılıyor. Yolun deniz tarafına perde beton duvar, kara tarafına taş duvar yapılıyor. Yolun deniz tarafındaki bölümüne 2 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapılıyor. Kaş İlçe Merkezi’nden, Kaş Devlet Hastanesi’ne kadar yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş pankuru oluşturuluyor.

    Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada”Kaş Merkez ile Kaş Devlet Hastanesi arasındaki 4 kilometrelik yolun, 2 kilometresi çok dar ve virajlı idi. Yaklaşık iki ay sonra tamamlanacak olan proje ile, yeni yolda virajlar kalkıyor. Ulaşım kolaylaşacak. Deniz kıyısında da yeni bir bulvar oluşmuş olacak” dedi.
 
Editör: TE Bilisim