'ALMAN NOEL BABA'NIN DEMRE'YE DEFİN TALEBİ KABUL EDİLDİ
      Almanya'da 34 yıldır Noel Baba misyonunu yürüten ve 20 yıldır aralıksız Antalya'nın Demre ilçesine gelen Wolfgang Kimming Liebe'nin (63), Aziz Nikolaos'un mezarının bulunduğu ilçeye defnedilme talebi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi.
  20 yıldır aralıksız Noel Baba’nın yaşadığı ve mezarının bulunduğu Demre’yi ziyaret eden Alman Noel Baba Wolfhang Kimming Liebe, ölümünün ardından Demre’de toprağa verilecek. Alman Noel Baba’nın en büyük arzusu olan öldükten sonra Demre’de toprağa verilme isteği, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi. 34 yıldır Almanya’da Noel Baba misyonunu sürdüren, Papa tarafından Noel Baba’nın günümüzdeki devamı olarak kabul edilen 63 yaşındaki Alman Wolfgang Kimming Liebe, Noel Baba’nın memleketi ve mezarının bulunduğu yer olan Demre İlçesi’nde gömülmek için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dikeçle ile başvurdu. Dilekçesinde; 20 yıldır Demre’ye geldiğini, Demre’yi tüm dünyada tanıttığını, 2014 yılında Demre Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kendisine “Demre’nin Fahri Hemşerilik Beratı’nın” verildiğini belirterek; en büyük arzusunun öldükten sonra Aziz Noel Baba’nın şehrine gömülmek istediğini belirtti.
  Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Alptekin Cilavdaroğlu imzası ile verdiği yanıtta; cenazenin sağlık yönünden naklinde bir sakınca bulunmadığını gösteren  dair yetkili makamlarca verilmiş belge ile, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.04.2017 tarihli ve 352 sayılı kararı ile çıkarılan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki yönetmenliğe göre, Alman Wolfgang Kimming Liebe’nin ölümünün vuku bulması halinde Demre İlçesi’ndeki Karabucak Yabancılar Mezarlığı’nda definde sakınca yoktur denildi.
  Kararı alan Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe büyük sevinç yaşadı. Türk yetkilerle teşekkür eden Liebe yaptığı konuşmada” Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Türkiye ve Demre benim ikinci vatanım oldu. Noel Baba’nın yaşadığı topraklarda, onunla aynı yerde gömülmek en büyük arzumdu. Bu yerine geldi. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada Demre’nin tanıtımı için çalışacağım. Öldükten sonrada dostlarım beni Demre’de ziyarete gelecek” dedi.
 
Editör: TE Bilisim