Kaş ilçesinde yaklaşık 2.5 yıldır yerleşik yaşayan turizmci Alman vatandaşı Ben Schirmer (52) törenle Müslüman oldu.

  Yaşamını iki buçuk yıldır Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı turizm merkezi Gelemiş Mahallesi’nin Düyaca ünlü Antik Kenti Patara’da sürdüren Alman vatandaşı Ben Schirmer, düzenlenen törenle Müslüman oldu. Evli ve  bir çocuk babası olan 52 yaşındaki Alman vatandaşı, Ben Schirmer iki buçuk yıldır yaşamını dünyaca ünlü turizm merkezi Patara’da sürdürüyordu. Turizmcilik yapan Schirmer, her gün boş vakit dinlediği ezandan etkilendi. Bunun yanında  Patara Mahallesi İmamı Halil Karakaya ve Ova Mahallesi İmamı İrfan Küçük’ten İslam dini hakkında bilgi aldı. Ailesi ile konuşarak Müslüman olmaya karar verdi. Alman Ben Schirmer için Kaş Müftülüğü’nde “İktida” töreni düzenlendi. Törene, Kaş Müftüsü Fetullah Yavuz, Patara İmamı Halil Karakaya ve Ova Mahallesi İmamı  İrfan Küçük katıldı. Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz, önce Alman Ben Schirmer’e İslam dini hakkında bilgi verdi. Alman Schirmer; müftü Yavuz’la birlikte Kelime-i Şaadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Yavuz kendisine “ İktida” belgesini verdi. Bir Kuran-ı Kerim ve İngilizce İslamın Temel Bilgileri kitabını hediye etti.

  Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz yaptığı konuşmada”yaşamınızda çok önemli bir adım attınız. İslam’a göre, bu dünyadaki her şeyi yaratan  Allah’tır. Allah insanlara peygamberler gönderdi. Doğru yolu gösterdi. Doğru yolda İslam’dır. Artık Müslüman oldunuz. İslamın beş şartını yerine getirmeniz gerekir. Müslüman olmakla bugüne kadar varsa işlediğiniz günahlarınz affoldu “dedi.

   Alman Ben Schirmer de yaptığı konuşmada” iki buçuk yıldır Patara’da beş vakit ezan sesi duyuyorum. Bu beni etkiledi. Patara’da çok güzel bir cami var. Cami de çok hoşuma gitti. Cami imanından İslam dini hakkında sürekli bilgi aldım. Eşim ve oğlumla da konuşarak Müslüman olmaya karar verdim. Onlar Hıristiyan. Ama benim kararımı saygı ile karşıladılar” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim